• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Okurky znojemské
Napište svůj komentář k receptu

Okurky znojemské

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurky znojemské
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurky nakladačky
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      snítka kopr
    • 7
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      dl ocet
    • 120
      g cukr
    • 14
      ks cukerin
    • 50
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Do každé zavařovací sklenice (0,7 l) dáme několik koleček mrkve, plátky cibule, kousek čersvého kopru, 4 kuličky nového koření, 7 kuliček celého pepře, 1 hřebíček, 1 bobkový list a ukládáme očištěné okurky. V polovině sklenice přidáme po obvodu sklenice opět pár koleček mrkve a cibule. Obsah sklenice je pak pěkně barevný. Kdo má rád pikantnější, může přidat kousek čerstvého křenu.
2
Nálev: 12,5 dcl vody, 4 dcl octa, 14 cukerínů, 120 g cukru, 50 g soli, svaříme a vlažným nálevem zalijeme okurky. Množství nálevu vystačí asi na 7 sklenic.
3
Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut na 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Znojemské vepřové plátky

Znojemské vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc | 23. 8. 2007 10:45

    No tak z dehtu kamenouhelného :-) ale také mě udivili ingredience :-))

  • Hana | 23. 8. 2007 10:22

    pro Věru: už jsem se také podívala na vyhledávač:-)))

  • Tereza J. | 23. 8. 2007 10:19

    ak som si našla sacharín aj cukerín a výsledok je tu : sacharín - cukerín, imid kyseliny O-sulfobenzoovej, umelé sladidlozdroj : http://www.kulturistika.sk/pages/slovnik/s.htmSacharín - alias cukerín - umelý cukorIde o najstaršie syntetické sladidlo. Bolo objavené v roku 1879. Je 300 až 500 krát sladšie ako cukor sacharóza. V potravinárstve sa používa jeho lepšie rozpustná sodná soľ - sacharín sodný označovaný kódom E954. Nemajú výživnú hodnotu a len nahradzujú cukor ako požívatinu, nie však ako potravinu. V tele je pomerne neškodný, zväčšej časti prechádza tráviacim ústrojenstvom nezmenenýzdroj : http://www.maximo-sk.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=660&Itemid=170

  • Vlaďka | 23. 8. 2007 07:36

    COŽE????!!!!!

  • Věra z Dc | 22. 8. 2007 14:39

    Cukerin a sacharin je prý totéž a vyrábí se prý z dehru kamenouhelnéhho :-))

  • Hana | 22. 8. 2007 13:20

    Je cukerin a a sacharin totéž? Děkuji

  • Eva Mlýnská | 22. 8. 2007 11:27

    Proč autor nazval tyto okurky "Znojemské"? Tyto ingredience se znojemskými okurkami moc společného nemají i když proti chuti žádný dišputát.

  • Zdenka K, | 21. 8. 2007 11:17

    Proti chuti žádný dišputát- říkávala moje babička/dodnes nevím co ten dišputát/ byl ale, ale semínko do okurek dávala, dávám i já .A ještě letos z posledních okurek ze skeníku zkusím váš recept bez semínka , křenu i tymiánu a ochutnám a uvidím a dám vám za pravde :)))

  • Alena Tesařová | 21. 8. 2007 07:26

    Tyto okurky zavařuji již 25 let, jiné nám nechutnají a sklízím chválu i od návštěv. Hořčičné semínko nesnáším ani v čalamádě, natož v okurkách. Stejným způsobem zavařuji i papriky plněné zelím.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 19:04

    Zdenka, nemusí byť horčičné semienko, aj tak môžu byť uhorky chutné :)))

  • Zdenka Korábová | 20. 8. 2007 17:45

    do nakládaných okurek patří hořčičné semínko , jinak to není ono, bez semínka je nálev je jako na nakládání masa na svíčkovou a ještě kousek křenu a špetička tymiánu dodá okutkám šmrnc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Přílohy Ostatní Zeleninové Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukerin Cukr Hřebíček Kopr Mrkev Nové koření Ocet Okurky nakladačky Pepř celý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

104
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
47
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
43
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
19
Špenátovo-cizrnové karí
Špenátovo-cizrnové karí
11
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Okurky znojemské
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact