• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Okurky s masem
Napište svůj komentář k receptu

Okurky s masem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurky s masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g drůbeží maso Nebo vepřová kýta
    • 1
      kg okurka
    • 400
      g brambory
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 100
      g tavený sýr
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 125
      ml zakysaná smetana
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme.
2
Oloupané a semen zbavené okurky nakrájíme na malé kostičky (1x1x1 cm) a s nakrájenými rajčaty a na kostky nakrájenými brambory přidáme k masu.
3
Podusíme 5 minut, přilejeme vývar a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme smetanu a sýr, necháme ho rozpustit, dosolíme, dopepříme. Posypeme sekaným koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 27. 7. 2007 19:00

    Al, ak pridávate smotanu do jedla, nechajte ho najprv trocha prechladnúť, nie do horúceho, ocoz dávajte po kvapkách a neustále miešajte.

  • Al | 26. 7. 2007 10:17

    Teda se zakysanou smetanou jsem nemela problem nikdy, ta se mi nezdrcne, ale se sladkou v kombinaci ocet, citron apod. zatim svuj boj prohravam.... malokdy se mi podari to nezdrcnout a to davam treba ten ocet fakt az na konci. Nevim, co delam spatne... mozna je to firmou, co smetanu vyrabi?:P Hloupa vymluva....Tohle je ale dobrota:) Mam doma ctyry chlapy, zadny si nestezoval:)

  • Eva Walová | 24. 7. 2007 21:22

    Ježkovy voči, to jsou dobroty paní Terezko, děkuji. Dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Anna | 19. 7. 2007 12:19

    Zakysaná smetana, případně jogurt se do jídla přidává až na konci vaření a neměla by projít varem! Tak se nesrazí. A sladká smetana , šlehačka , mléko s moukou se může přidávat během vaření, pokud omáčka není vařená nakyselo jinak se taky může srazit. Takže pozor při vaření např. koprové omáčky, nějdříve se vaří jakoby mléko- smetana s koprem , a na dochucování octem se musí dávat velký pozor ,na konci. Jinak jídlo není dobré.

  • Anna | 19. 7. 2007 12:12

    Tohle jídlo dělám s rybím masem, a je taky moc skvělý s těmi okurkami. A do zakysané smetany přidám lžíci hořtici, a trochu cukru a kopr. Tuto omáčku do jídla přilévám až na konci vaření.

  • Tereza J. | 18. 7. 2007 08:28

    Lusinda ďakujem za pochvalu, som rada, keď chutí:)))

  • Lusinda | 17. 7. 2007 20:49

    Pokud budete Františku vařit dobrůtky např. od Terezky J. tak se u Vás dveře netrhnou a holky budete muset odhánět.:)))Recept je opět jednička Terezko a dávám1.

  • František | 17. 7. 2007 19:25

    Děvčata, moc děkuji. Jste zlatíčka. Doufám, že se již nebudu bát vařit jídla se zakysanou smetanou. Do budoucna si určitě obstarám nejenom tabák, ale i nějakou šikovnou kuchařinku. Člověku je samotnému smutno. A ve dvou se to nejenom lépe táhne, ale i to papáničko více chutná. František

  • Tereza J. | 17. 7. 2007 17:11

    František, už ste radu dostali, je to tak ako píše Lusinda. Aspoň ten tabak si obstarajte:)))

  • Lusinda | 17. 7. 2007 16:52

    Franto stačí zakysanou dobře rozmíchat metlou v omáčce,určitě neředit,a již nevařit.Stačí jen omáčku prohřát.

  • František | 17. 7. 2007 16:09

    Jsem bez ženské a bez tabaku, proto potřebuji poradit. Mám strach, že se mi jídlo zdrcne, když přidám do vaření zakysanou smetanu. Do všech omáček proto dávám jenom sladkou smetanu, nebo nevyšlehanou (tekutou) šlehačku. Jaký je rozdíl, když dám do vaření sladkou smetanu anebo zakysanou? Zakysanou smetanu znám jenom hustou, krémovitou (z kelímku neteče). Nemá se proto před použitím rozředit s mlékem? A co dělat, aby se mi nezdrcla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drůbeží maso Kopr Okurka Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Tavený sýr Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Poslední sledované recepty

227
Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Zeleninovo-ovocný salát…
135
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
87
Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Kuřecí / králičí ragú s…
50
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
45
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Okurky s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact