• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Okurky s masem
Napište svůj komentář k receptu

Okurky s masem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurky s masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g drůbeží maso Nebo vepřová kýta
    • 1
      kg okurka
    • 400
      g brambory
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 100
      g tavený sýr
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 125
      ml zakysaná smetana
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme.
2
Oloupané a semen zbavené okurky nakrájíme na malé kostičky (1x1x1 cm) a s nakrájenými rajčaty a na kostky nakrájenými brambory přidáme k masu.
3
Podusíme 5 minut, přilejeme vývar a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme smetanu a sýr, necháme ho rozpustit, dosolíme, dopepříme. Posypeme sekaným koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 27. 7. 2007 19:00

    Al, ak pridávate smotanu do jedla, nechajte ho najprv trocha prechladnúť, nie do horúceho, ocoz dávajte po kvapkách a neustále miešajte.

  • Al | 26. 7. 2007 10:17

    Teda se zakysanou smetanou jsem nemela problem nikdy, ta se mi nezdrcne, ale se sladkou v kombinaci ocet, citron apod. zatim svuj boj prohravam.... malokdy se mi podari to nezdrcnout a to davam treba ten ocet fakt az na konci. Nevim, co delam spatne... mozna je to firmou, co smetanu vyrabi?:P Hloupa vymluva....Tohle je ale dobrota:) Mam doma ctyry chlapy, zadny si nestezoval:)

  • Eva Walová | 24. 7. 2007 21:22

    Ježkovy voči, to jsou dobroty paní Terezko, děkuji. Dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Anna | 19. 7. 2007 12:19

    Zakysaná smetana, případně jogurt se do jídla přidává až na konci vaření a neměla by projít varem! Tak se nesrazí. A sladká smetana , šlehačka , mléko s moukou se může přidávat během vaření, pokud omáčka není vařená nakyselo jinak se taky může srazit. Takže pozor při vaření např. koprové omáčky, nějdříve se vaří jakoby mléko- smetana s koprem , a na dochucování octem se musí dávat velký pozor ,na konci. Jinak jídlo není dobré.

  • Anna | 19. 7. 2007 12:12

    Tohle jídlo dělám s rybím masem, a je taky moc skvělý s těmi okurkami. A do zakysané smetany přidám lžíci hořtici, a trochu cukru a kopr. Tuto omáčku do jídla přilévám až na konci vaření.

  • Tereza J. | 18. 7. 2007 08:28

    Lusinda ďakujem za pochvalu, som rada, keď chutí:)))

  • Lusinda | 17. 7. 2007 20:49

    Pokud budete Františku vařit dobrůtky např. od Terezky J. tak se u Vás dveře netrhnou a holky budete muset odhánět.:)))Recept je opět jednička Terezko a dávám1.

  • František | 17. 7. 2007 19:25

    Děvčata, moc děkuji. Jste zlatíčka. Doufám, že se již nebudu bát vařit jídla se zakysanou smetanou. Do budoucna si určitě obstarám nejenom tabák, ale i nějakou šikovnou kuchařinku. Člověku je samotnému smutno. A ve dvou se to nejenom lépe táhne, ale i to papáničko více chutná. František

  • Tereza J. | 17. 7. 2007 17:11

    František, už ste radu dostali, je to tak ako píše Lusinda. Aspoň ten tabak si obstarajte:)))

  • Lusinda | 17. 7. 2007 16:52

    Franto stačí zakysanou dobře rozmíchat metlou v omáčce,určitě neředit,a již nevařit.Stačí jen omáčku prohřát.

  • František | 17. 7. 2007 16:09

    Jsem bez ženské a bez tabaku, proto potřebuji poradit. Mám strach, že se mi jídlo zdrcne, když přidám do vaření zakysanou smetanu. Do všech omáček proto dávám jenom sladkou smetanu, nebo nevyšlehanou (tekutou) šlehačku. Jaký je rozdíl, když dám do vaření sladkou smetanu anebo zakysanou? Zakysanou smetanu znám jenom hustou, krémovitou (z kelímku neteče). Nemá se proto před použitím rozředit s mlékem? A co dělat, aby se mi nezdrcla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drůbeží maso Kopr Okurka Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Tavený sýr Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

127
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
73
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
55
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s…
40
Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb (Naan /…
31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hranáč z Hell’s Kitchen a jeho tři sestry: Jeden táta, tři mámy!

Hranáč z Hell’s Kitchen a jeho tři sestry: Jeden táta, tři mámy!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Okurky s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact