Tuto jednoduchou pochoutku inspirovanou asijskou kuchyní si jistě zamilujete. Salát z okurek, krevet, arašídů a chilli pasty naaranžovaný na lůžku ze skleněných nudlí je originální a navíc i skvěle chutná. Ozdobte jej bazalkou, mátou a petrželkou a výsledek bude dokonalý.
Okurky podélně nakrájejte na dlouhé nudličky a nechte pustit vodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 minuty opékejte krevety a nakrájenou jarní cibulku.
Přidejte zčásti rozpůlené a zčásti nasekané arašídy, chilli pastu, cukr, rybí omáčku a šťávu z limetky, nakonec polovinu bazalky. Další 2 minuty na mírném plameni míchejte a odstavte.
3
Vmíchejte okurky. Skleněné nudle uvařte podle návodu na obalu, propláchněte a rozdělte na talíře jako lůžko.