Terezko, nerada tě opravuji, ale já za vlast "balkánského sýra" - pod názvem SYRENE - považuji Bulharsko a tam - pokud vím - se nejkvalitnější tento sýr vyrábí z mléka ovčího a nejvyšší kvalita z bůvolího. Pochopitelně dnes již méně, než dříve, ale přece jen je tam ještě tato výroba zachována...
Hlavní věc je, že je opravdu chutný.
Veruže chýba ten kozí syr, balkánsky a kozí syr nie je to isté. Pôvodne sa síce balkánsky syr vyrábal z ovčieho, kravského aj kozieho mlieka, ale súčasné v Európe vyrábané syry balkánskeho typu sú všetky vyrábané z mlieka kravského, nie kozieho.
Paní Jano, nejsem autorem tohoto receptu, ale myslím si, že ten kozí sýr je balkánský sýr.Hezký den.
asi dobré, ale chybí mi ten kozí sýr!