OKURKOVÝ SALÁT Z KOMENTÁŘŮ :) - děvčata, je super!
2
Salátovou okurku si oloupeme nebo dobře omyjeme, nastrouháme případně nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme chvilku (cca 3 minuty) odpočinout - pustit vodu. Do okurky pak vmícháme jogurt a balkánský sýr (strouhaný nebo drobně pokrájený). Ochutíme solí (pozor - balkán je slaný!), pepřem. Salát podáváme vychlazený k hlavním jídlům nebo samotný v parných letních dnech, popřípadě s čerstvým pečivem.
3
Salát jsem připravil ze selského jogurtu Holandia, můžete použít i lehčí verzi - Activia... . Zdobil jsem sýrem a petrželkou.
salát jsem udělala přesně podle receptu, bylo to opravdu dobré, možná bych přidala česnek pro trošku pikantnější chuť
Věra
|21. 8. 2011 18:03
Tento recept je super,miluji ho...Protože já vždy nevím,když si strouchám okurku,na jaký zúůsob si jí dám.Jestli jenom čistou,nebo ze zakysanou smetanou s česnekem nebo s jogurtem,nebo s balkánem,ono taková okurka jen s bálkánem je delicatesa. Ale dnes jsem si jí udělala následovně.Spojila jsem tento recept ještě s rajčetem a česnek a je to vynikajíci...
Nastrouhané okurky osolíme,pustějí vodu,tu vylijeme a čistou okurku smíchám s balkánským sýrem-dlouho sem se rozhodovala pokračovat,protože to mi asi tak chutná nejvíc. Ale pak jsem přidala jogurt bílý Holandia,opepřila a přidala rajčata a česnek... No mnamka.
A vite co je nejlepši. Dát si na taliř.Nastrouhanou okurku s balkánem,nastrouhanou okurku s jogurtem a česnek a nakrajené rajčata.. Protože to s česnekem je palivějši a s balkánem jemnějši... no dobrý.
Doporučuji. <:-)
Mirka
|18. 6. 2011 12:29
pippiva: mě by ta variace celkem zajímala a nové recepty se od starých vlastně odvíjejí ;-)