Okurky očistíme, pečlivě omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nastrouháme na kolečka. Do zakysané smetany přidáme podle chuti cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř a kopr. Vše důkladně promícháme. Kolečka okurek upravíme v míse a přelijeme koprovým dresinkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Karolína
|6. 11. 2012 17:31
Ahoj tenhle salát nám a mé celé rodině vůbec nechutnal nechci tě tím urazit ps: Karolína :-(
Anonym
|26. 3. 2011 11:45
Děkuji:) ;-)
Marsí
|11. 5. 2006 10:19
Dámy pokud tedy sléváte okurky, nevylévejte šťávu!...zkuste dobrý letní zdravý nápoj: díl okurkové šťávy, díl bílého jogurtu, díl minerální vody, protřepat-nemíchat...:o)) přidat dle chuti citronovou šťávu nebo kopr a špetku soli a máme hotovo..jo a vychladit.
Andrejka
|11. 5. 2006 08:20
Škoda vylévat šťávu z okurek vč. vitamínů ! Pokud dělám salát se smetanou, tak okurky strouhám na kolečka a pokud jen s "vodou", tak strouhám na hrubém struhadle, ale v žádném případě z okurek nic neslévám. Holt, každý má na to jiný fígl.
luckymili
|11. 5. 2006 07:22
Asi nejoblibenější salát naší rodiny. Také okurky strouhám, vodu vymačkávám, a přidávám kysanou smetanu ochucenou špetkou kari koření, zaziky a pepřem.
Michaela Atherton
|19. 4. 2006 19:03
U nas doma je tradicni okurkovy salat stejny jako uvadi pani Veronika. Tento recept vyzkousim, ale okurku nastrouham do dresingu.
p
|2. 4. 2006 19:13
Strouháme, přidáme pepř, sůl, cukr a ocet a je to! Dobré je taky přidat jemně nakrájenou papriku nebo rajče.
xyz xyz
|19. 9. 2005 13:23
ještě je dobré přidat tam česnek ...
Veronika Rezkova
|27. 6. 2005 22:44
mne nejvic chutna nastrouhana okurka, zalita acidem(kefirem) - cim hustejsi, tim lepsi a jen osolit a opeprit, fakt moc dobry a u nas doma tradicni:o)
Jana Tichá
|13. 6. 2005 14:01
Dělá něco podobného: okurky nastrouhám, posolím, nechám odkapat a smíchám se sladkou šlehačkou ( v dietnějším provedení s jogurtem), sladkou paprikou a prolisovaným česnekem.
Dahiba
|13. 6. 2005 13:54
Okurky se zakysanou smetanou taky můžu, v létě ke grilovanému masu naprostá lahůdka, my nesypeme koprem, ale na zakysanou smetanu dáváme hrubě umletý pepř čtyř barev, množství pode toho kdo jak má rád.
Peetja
|13. 6. 2005 13:49
babicka okurky strouha a zalije bud jogurtem ci smetanou ochucenou dle vlastni chuti.....strouhane okurky pusti vic stavy...nedam na babiccin okurkovy salat dopustit