• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Okurkové "paličky"
Napište svůj komentář k receptu

Okurkové "paličky"

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurkové "paličky"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg okurka nakládačky
    • 5
      sklenice voda
    • 1
      sklenice cukr
    • 1
      sklenice ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 5
      lžička hořčice plnotučná
    • 5
      ks kopr snítek
    • 5
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Svaříme vodu s cukrem, octem, a solí, trošku odebereme a necháme vychladnout, do toho pak vmícháme hořčici, přilijeme ke zbylému nálevu a opět povaříme. Potom tímto nálevem zaléváme do malých skleniček (asi 3 dl) urovnané, oloupané a podélně nakrájené (asi na prst silné) hranolky z okurek. Do každé skleničky přidáme snítku kopru a stroužek česneku. Sterilujeme při 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové chuťovky

Okurkové chuťovky

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 12. 8. 2006 20:14

    Děkuji za odpověď.M

  • Maruš | 12. 8. 2006 12:20

    3 dcl sklenice,kde okurky nebyly moc napěchované, jsem sterilovala těch 20 minut na 80 °C.

  • Anonym | 11. 8. 2006 22:22

    Jak dlouho sterilovat?Děkuji

  • Věra | 10. 8. 2006 12:49

    Vyzkoušeno dle receptu a je to výborné. Okurky mají jemnou chuť a lák je Vám i líto vylít je totiž moc dobrý. Díky

  • Jitka Klusová | 5. 8. 2006 17:59

    Měly by se oloupat, asi proto, aby líp "nasákly"tu marinádu, já je dělám z okurek tak 12cm dlouhých a jde to dobře.

  • Zdena | 4. 8. 2006 21:53

    Jitko, prosím musia sa tie okurky lúpať?

  • Jitka Klusová | 4. 8. 2006 13:27

    Děkuju za pochvalu, okurky se opravdu krájí jak píše Jana, recept je z polských novin a správně se jmenuje okurky v hořčicové marinádě, ale protože se okurky krájí na prst silné tyčky(po našemu palušky) tak jsem ho pojmenovala palečky( nevím jaktože jsou z toho paličky)a nejlepší jsou z větších nakladaček( ne zas moc) střed se neodstraňuje, leda že by byly hodně přerostlé, to potom radši odstranit. Jinak v orig.receptu je uvedeno že tyto okurky se můžou jíst už druhý den po zavaření, ale podle mě jsou lepší odleželé. Nám doma chutnají snad víc než klasické a jsou hned pryč.

  • Maruš | 31. 7. 2006 17:34

    Dopoledne jsem zavařila.Mám toho 7 ks-3 dcl sklenic.Chutnají mi,ale musím nechat rozležet,to budou ještě lepší.Měla jsem trošku větší nakládačky-nepřerostlé.Oloupala jsem a nakrájela na menší,jakoby půlhranolky.Tak mi to bude vyhovovat více.Do 1 sklenice jsem pro chlapy na zkoušku přidala pepř a plátky cibule.Tak pak otestujeme.Já děkuji moc za recept,nic podobného jsem neznala a bude to vítaná změna.

  • Jana | 31. 7. 2006 13:52

    Já jsem to pochopila,že prostě okurku po délce rozpůlíme,vzniknou dvě poloviny.Každou polovinu zase rozpůlíme podél.Z jedné okurky nakládačky vzniknou čtyři dlouhé kousky.Já osobně bych nakládačky dělila až když jsou přerostlé,aby se dobře proležely.Malé nakládačky můžete nechat vcelku.Nebo je jistě můžete nakrájet třeba na kousky,plátky,hranolky,prostě podle svého uvážení.Dlabat okurky má smysl,pokud jsou v nich tvrdá jádra,není to už chutné je jíst.

  • Jara | 31. 7. 2006 10:50

    To se jen rozpúli okurka, nebo se i vydlabe?

  • Anonym | 30. 7. 2006 19:51

    Aké veľké okurky mají být? Když nakladačky malé,tak když se oloupají, no nevím si to představitnejsou to také väčší - rusle?

  • alena | 28. 7. 2006 20:50

    Tento recept sháním 20let.Kdysi se prodávaly v Domě potravin v Praze malé okurky v peprné hořčici.Nikdy potom už jsem je nesehnala,ani v cizině.Myslím že toto bude hodně podobné.Moc díky za recept.

  • Jitka Klusová | 24. 5. 2006 19:56

    Všimla jsem si, že jsem zapomněla do receptu uvést, že do každé skleničky patří ještě snítka kopru a stroužek česneku. Prosím Kuchařku on-line o doplnění. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Hořčice plnotučná Kopr Ocet Okurka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Hamburgery original

Hamburgery original

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

82
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
38
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
27
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
22
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Okurkové "paličky"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact