• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Okurkové "paličky"
Napište svůj komentář k receptu

Okurkové "paličky"

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurkové "paličky"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg okurka nakládačky
    • 5
      sklenice voda
    • 1
      sklenice cukr
    • 1
      sklenice ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 5
      lžička hořčice plnotučná
    • 5
      ks kopr snítek
    • 5
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Svaříme vodu s cukrem, octem, a solí, trošku odebereme a necháme vychladnout, do toho pak vmícháme hořčici, přilijeme ke zbylému nálevu a opět povaříme. Potom tímto nálevem zaléváme do malých skleniček (asi 3 dl) urovnané, oloupané a podélně nakrájené (asi na prst silné) hranolky z okurek. Do každé skleničky přidáme snítku kopru a stroužek česneku. Sterilujeme při 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové chuťovky

Okurkové chuťovky

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 12. 8. 2006 20:14

    Děkuji za odpověď.M

  • Maruš | 12. 8. 2006 12:20

    3 dcl sklenice,kde okurky nebyly moc napěchované, jsem sterilovala těch 20 minut na 80 °C.

  • Anonym | 11. 8. 2006 22:22

    Jak dlouho sterilovat?Děkuji

  • Věra | 10. 8. 2006 12:49

    Vyzkoušeno dle receptu a je to výborné. Okurky mají jemnou chuť a lák je Vám i líto vylít je totiž moc dobrý. Díky

  • Jitka Klusová | 5. 8. 2006 17:59

    Měly by se oloupat, asi proto, aby líp "nasákly"tu marinádu, já je dělám z okurek tak 12cm dlouhých a jde to dobře.

  • Zdena | 4. 8. 2006 21:53

    Jitko, prosím musia sa tie okurky lúpať?

  • Jitka Klusová | 4. 8. 2006 13:27

    Děkuju za pochvalu, okurky se opravdu krájí jak píše Jana, recept je z polských novin a správně se jmenuje okurky v hořčicové marinádě, ale protože se okurky krájí na prst silné tyčky(po našemu palušky) tak jsem ho pojmenovala palečky( nevím jaktože jsou z toho paličky)a nejlepší jsou z větších nakladaček( ne zas moc) střed se neodstraňuje, leda že by byly hodně přerostlé, to potom radši odstranit. Jinak v orig.receptu je uvedeno že tyto okurky se můžou jíst už druhý den po zavaření, ale podle mě jsou lepší odleželé. Nám doma chutnají snad víc než klasické a jsou hned pryč.

  • Maruš | 31. 7. 2006 17:34

    Dopoledne jsem zavařila.Mám toho 7 ks-3 dcl sklenic.Chutnají mi,ale musím nechat rozležet,to budou ještě lepší.Měla jsem trošku větší nakládačky-nepřerostlé.Oloupala jsem a nakrájela na menší,jakoby půlhranolky.Tak mi to bude vyhovovat více.Do 1 sklenice jsem pro chlapy na zkoušku přidala pepř a plátky cibule.Tak pak otestujeme.Já děkuji moc za recept,nic podobného jsem neznala a bude to vítaná změna.

  • Jana | 31. 7. 2006 13:52

    Já jsem to pochopila,že prostě okurku po délce rozpůlíme,vzniknou dvě poloviny.Každou polovinu zase rozpůlíme podél.Z jedné okurky nakládačky vzniknou čtyři dlouhé kousky.Já osobně bych nakládačky dělila až když jsou přerostlé,aby se dobře proležely.Malé nakládačky můžete nechat vcelku.Nebo je jistě můžete nakrájet třeba na kousky,plátky,hranolky,prostě podle svého uvážení.Dlabat okurky má smysl,pokud jsou v nich tvrdá jádra,není to už chutné je jíst.

  • Jara | 31. 7. 2006 10:50

    To se jen rozpúli okurka, nebo se i vydlabe?

  • Anonym | 30. 7. 2006 19:51

    Aké veľké okurky mají být? Když nakladačky malé,tak když se oloupají, no nevím si to představitnejsou to také väčší - rusle?

  • alena | 28. 7. 2006 20:50

    Tento recept sháním 20let.Kdysi se prodávaly v Domě potravin v Praze malé okurky v peprné hořčici.Nikdy potom už jsem je nesehnala,ani v cizině.Myslím že toto bude hodně podobné.Moc díky za recept.

  • Jitka Klusová | 24. 5. 2006 19:56

    Všimla jsem si, že jsem zapomněla do receptu uvést, že do každé skleničky patří ještě snítka kopru a stroužek česneku. Prosím Kuchařku on-line o doplnění. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Hořčice plnotučná Kopr Ocet Okurka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

76
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
75
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
55
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
48
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
41
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Okurkové "paličky"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact