• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Okurkové "paličky"
Napište svůj komentář k receptu

Okurkové "paličky"

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurkové "paličky"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg okurka nakládačky
    • 5
      sklenice voda
    • 1
      sklenice cukr
    • 1
      sklenice ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 5
      lžička hořčice plnotučná
    • 5
      ks kopr snítek
    • 5
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Svaříme vodu s cukrem, octem, a solí, trošku odebereme a necháme vychladnout, do toho pak vmícháme hořčici, přilijeme ke zbylému nálevu a opět povaříme. Potom tímto nálevem zaléváme do malých skleniček (asi 3 dl) urovnané, oloupané a podélně nakrájené (asi na prst silné) hranolky z okurek. Do každé skleničky přidáme snítku kopru a stroužek česneku. Sterilujeme při 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové chuťovky

Okurkové chuťovky

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 12. 8. 2006 20:14

    Děkuji za odpověď.M

  • Maruš | 12. 8. 2006 12:20

    3 dcl sklenice,kde okurky nebyly moc napěchované, jsem sterilovala těch 20 minut na 80 °C.

  • Anonym | 11. 8. 2006 22:22

    Jak dlouho sterilovat?Děkuji

  • Věra | 10. 8. 2006 12:49

    Vyzkoušeno dle receptu a je to výborné. Okurky mají jemnou chuť a lák je Vám i líto vylít je totiž moc dobrý. Díky

  • Jitka Klusová | 5. 8. 2006 17:59

    Měly by se oloupat, asi proto, aby líp "nasákly"tu marinádu, já je dělám z okurek tak 12cm dlouhých a jde to dobře.

  • Zdena | 4. 8. 2006 21:53

    Jitko, prosím musia sa tie okurky lúpať?

  • Jitka Klusová | 4. 8. 2006 13:27

    Děkuju za pochvalu, okurky se opravdu krájí jak píše Jana, recept je z polských novin a správně se jmenuje okurky v hořčicové marinádě, ale protože se okurky krájí na prst silné tyčky(po našemu palušky) tak jsem ho pojmenovala palečky( nevím jaktože jsou z toho paličky)a nejlepší jsou z větších nakladaček( ne zas moc) střed se neodstraňuje, leda že by byly hodně přerostlé, to potom radši odstranit. Jinak v orig.receptu je uvedeno že tyto okurky se můžou jíst už druhý den po zavaření, ale podle mě jsou lepší odleželé. Nám doma chutnají snad víc než klasické a jsou hned pryč.

  • Maruš | 31. 7. 2006 17:34

    Dopoledne jsem zavařila.Mám toho 7 ks-3 dcl sklenic.Chutnají mi,ale musím nechat rozležet,to budou ještě lepší.Měla jsem trošku větší nakládačky-nepřerostlé.Oloupala jsem a nakrájela na menší,jakoby půlhranolky.Tak mi to bude vyhovovat více.Do 1 sklenice jsem pro chlapy na zkoušku přidala pepř a plátky cibule.Tak pak otestujeme.Já děkuji moc za recept,nic podobného jsem neznala a bude to vítaná změna.

  • Jana | 31. 7. 2006 13:52

    Já jsem to pochopila,že prostě okurku po délce rozpůlíme,vzniknou dvě poloviny.Každou polovinu zase rozpůlíme podél.Z jedné okurky nakládačky vzniknou čtyři dlouhé kousky.Já osobně bych nakládačky dělila až když jsou přerostlé,aby se dobře proležely.Malé nakládačky můžete nechat vcelku.Nebo je jistě můžete nakrájet třeba na kousky,plátky,hranolky,prostě podle svého uvážení.Dlabat okurky má smysl,pokud jsou v nich tvrdá jádra,není to už chutné je jíst.

  • Jara | 31. 7. 2006 10:50

    To se jen rozpúli okurka, nebo se i vydlabe?

  • Anonym | 30. 7. 2006 19:51

    Aké veľké okurky mají být? Když nakladačky malé,tak když se oloupají, no nevím si to představitnejsou to také väčší - rusle?

  • alena | 28. 7. 2006 20:50

    Tento recept sháním 20let.Kdysi se prodávaly v Domě potravin v Praze malé okurky v peprné hořčici.Nikdy potom už jsem je nesehnala,ani v cizině.Myslím že toto bude hodně podobné.Moc díky za recept.

  • Jitka Klusová | 24. 5. 2006 19:56

    Všimla jsem si, že jsem zapomněla do receptu uvést, že do každé skleničky patří ještě snítka kopru a stroužek česneku. Prosím Kuchařku on-line o doplnění. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Hořčice plnotučná Kopr Ocet Okurka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

58
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
53
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Zelňáky jihočeské
Zelňáky jihočeské

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Okurkové "paličky"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact