Na oleji osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem, poté přidáme nastrouhané okurky, podlejeme požadovaným množstvím vody a přihodíme dvě kostky zeleninového bujónu. Přidáme muškátový oříšek, kopr a zázvor a necháme cca 10 min. povařit. Pak přidáme 2-3 lžíce zakysané smetany a kousek sýra (tavený nebo třeba i hermelín) . V tomto stavu polévku odstavíme, vše rozmixujeme ponorným mixérem, přepasírujeme přes cedník, abychom se zabvili kousků semínek a kopru. Následně dochutíme solí a pepřem, případně ostatním kořením, abychom byli s výsledkem spokojeni. Jednoduchá příprava, výborný výsledek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana
|11. 8. 2016 14:42
Na 3 okurky 2 lžíce zakysané smetany. To je teda smetanová polévka jak se patří :-( . Hlavně 2 bujóny nezapomenout! To dá lepší chuť než kopr, muš.oříšek, zázvor a česnek.