• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (najemno nakrájená)
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pórek (1/3, jen bílá část, pokrájená na kolečka)
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks okurka salátová
    • ocet
    • 1
      ks petržel (oloupaná a pokrájená na kostičky)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      svazek kopr (čerstvý)
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • muškátový oříšek
    • 1
      l zeleninový vývar
  • K podávání
    • bílé pečivo (opečené)

Postup přípravy receptu

1
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a nechte stranou. V jiném kastrole nechte na sádle zesklovatět cibuli. Přidejte petržel a pórek a chvíli restujte. Poprašte hladkou moukou, promíchejte a pak zalijte zeleninovým vývarem.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Přidejte druhou půlku okurky rozkrájenou nadrobno a vařte, aby se zelenina zcela rozvařila. Ve finále dochuťte muškátovým oříškem a zjemněte žloutky. Přidejte trochu kopru, octa a sceďte polévku přes síto. Vmíchejte zakysanou smetanu a podušené okurky. Podávejte s krutony z bílého pečiva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurková polévka

Okurková polévka

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé pečivo Cibule Hladká mouka Kopr Máslo Muškátový oříšek Ocet Okurka salátová Petržel Pórek Sádlo Sůl Zakysaná smetana Zeleninový vývar Žloutek

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Guláš

Guláš

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

94
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
76
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
68
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
67
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
67
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s citronem
Okurková omáčka z hovězího masa
Okurková omáčka z hovězího masa
Okurková polévka
Okurková polévka
Okurkové chuťovky
Okurkové chuťovky
Okurkové řezy s paprikou
Okurkové řezy s paprikou
Okurkové smoothie
Okurkové smoothie
  • Recepty.cz
  • Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact