• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (najemno nakrájená)
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pórek (1/3, jen bílá část, pokrájená na kolečka)
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks okurka salátová
    • ocet
    • 1
      ks petržel (oloupaná a pokrájená na kostičky)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      svazek kopr (čerstvý)
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • muškátový oříšek
    • 1
      l zeleninový vývar
  • K podávání
    • bílé pečivo (opečené)

Postup přípravy receptu

1
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a nechte stranou. V jiném kastrole nechte na sádle zesklovatět cibuli. Přidejte petržel a pórek a chvíli restujte. Poprašte hladkou moukou, promíchejte a pak zalijte zeleninovým vývarem.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Přidejte druhou půlku okurky rozkrájenou nadrobno a vařte, aby se zelenina zcela rozvařila. Ve finále dochuťte muškátovým oříškem a zjemněte žloutky. Přidejte trochu kopru, octa a sceďte polévku přes síto. Vmíchejte zakysanou smetanu a podušené okurky. Podávejte s krutony z bílého pečiva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurková polévka

Okurková polévka

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé pečivo Cibule Hladká mouka Kopr Máslo Muškátový oříšek Ocet Okurka salátová Petržel Pórek Sádlo Sůl Zakysaná smetana Zeleninový vývar Žloutek

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

87
Dýňová tortila
Dýňová tortila
67
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Máslové řízky
Máslové řízky
38
Kuřecí nudličky se zeleninou
Kuřecí nudličky se…
35
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Další doporučené recepty:

Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s citronem
Okurková omáčka z hovězího masa
Okurková omáčka z hovězího masa
Okurková polévka
Okurková polévka
Okurkové chuťovky
Okurkové chuťovky
Okurkové řezy s paprikou
Okurkové řezy s paprikou
Okurkové smoothie
Okurkové smoothie
  • Recepty.cz
  • Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact