• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (najemno nakrájená)
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pórek (1/3, jen bílá část, pokrájená na kolečka)
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks okurka salátová
    • ocet
    • 1
      ks petržel (oloupaná a pokrájená na kostičky)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      svazek kopr (čerstvý)
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • muškátový oříšek
    • 1
      l zeleninový vývar
  • K podávání
    • bílé pečivo (opečené)

Postup přípravy receptu

1
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a nechte stranou. V jiném kastrole nechte na sádle zesklovatět cibuli. Přidejte petržel a pórek a chvíli restujte. Poprašte hladkou moukou, promíchejte a pak zalijte zeleninovým vývarem.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Přidejte druhou půlku okurky rozkrájenou nadrobno a vařte, aby se zelenina zcela rozvařila. Ve finále dochuťte muškátovým oříškem a zjemněte žloutky. Přidejte trochu kopru, octa a sceďte polévku přes síto. Vmíchejte zakysanou smetanu a podušené okurky. Podávejte s krutony z bílého pečiva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurková polévka

Okurková polévka

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé pečivo Cibule Hladká mouka Kopr Máslo Muškátový oříšek Ocet Okurka salátová Petržel Pórek Sádlo Sůl Zakysaná smetana Zeleninový vývar Žloutek

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
24
Cuketové placky
Cuketové placky
23
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
22
Topinky se smaženicí
Topinky se smaženicí
22
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s citronem
Okurková omáčka z hovězího masa
Okurková omáčka z hovězího masa
Okurková polévka
Okurková polévka
Okurkové chuťovky
Okurkové chuťovky
Okurkové řezy s paprikou
Okurkové řezy s paprikou
Okurkové smoothie
Okurkové smoothie
  • Recepty.cz
  • Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact