Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso použijete). Na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso dáme orestovat k cibuli a špeku. Pak podlijeme sklenicí vody a dusíme doměkka (pokud použijeme bujon, dusíme s ním). Občas podlijeme a zamícháme.
2
Před dovaření přidáme pokrájené okurky na drobné kostičky, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, krátce povaříme, popřípadě dochutíme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
3
**Poznámka:** Toto není klasická znojemská pečeně z trouby, ale chutná je také. Pro rychlejší přípravu můžeme použít tlakový hrnec.
Byla výborná a snadná tak, že se mi tomu ani nechce věrit. Vaření není těžké, jen si najít správné recepty. A přílohu jsem zvolila knedlíky
Eva Homolová
|23. 3. 2013 16:33
Manželova oblíbená, nejlépe z málo šlachovité kližky.
Monča
|3. 11. 2012 20:54
V papa hrnci za půl hoďky super véča a knedlik maj ve večerce pořád :-D .
Hanusková J.
|18. 8. 2012 11:46
Naprosto skvělá omáčka )
sidlecka
|8. 4. 2012 17:24
tuhle omacku mame radi :-*
Dandy
|8. 12. 2011 17:29
Výborná
Věra
|2. 9. 2011 14:33
Moc dobrá, povedla se na jedničku. Děkuji
chládková
|24. 7. 2011 19:41
s tou manžela potěším pokaždé ;-) :-)
Iva
|1. 7. 2011 16:46
Dělám často.Manželova oblíbená a moje vlastně taky.
Komár
|28. 5. 2011 19:24
na okurkovou omáčku jsem chodil k babče, teď už si jí bohužel musím dělat sám a podle tohodle supr receptu je jak od babičky a klidně si jí dám i s chlebem 8-)