Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme několik kuliček nového koření a vaříme asi 30 minut. Občas promícháme. Na lžíci másla osmahneme na menší kousky nakrájené okurky, vložíme je do vařící omáčky a chvíli společně povaříme. Omáčku ochutíme cukrem, solí, lákem z okurek, upravíme hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alexandr
|24. 9. 2015 20:11
Omáčka byla výborná,otci chutnala dávám palec nahoru! ;-)
pavlina
|18. 2. 2014 15:34
Moc dobre palec nahoru ;)
Vašek
|11. 12. 2013 16:08
No, nevím. Ochutit cukrem? My to vždycky zakládali karamelovou jíškou. Ale když už někdo používá kostkový bujón, tak jsou na něj takové vychytávky asi příliš, co? :-P Rozhodně ale k tomu podáváme brambory!!!