Z tvarohu, česneku a zázvoru si umícháme hladký pikantní krém, který osolíme a opepříme dle chuti. Smetanu přidáváme dle potřeby (hustoty). Můžeme přidat i jemně nasekané bylinky dle chuti (kopr, pažitka, petrželka). Dáme do chladna krátce proležet.
2
Vychlazenou okurku oloupeme, pokrájíme na plátky či větší dílky, dáme do mísy či hlubšího tácku, osolíme, opepříme.
3
Na okurku nandáme ochucený tvarohový krém a podáváme.
4
Hodí se jak k čerstvému celozrnnému pečivu (svačina, večeře) nebo jako zeleninová příloha ke grilovanému masu...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ilona Kanska
|11. 3. 2017 06:38
S receptem jako je tento se ztrati par kilo s chuti a do kondice se dostanu driv, nez kdybych musela z krajice chleba pokazde pulku odkrojit a mit po jidle porad hlad. Je to vyborny salat, ktereho jsem se jeste neprejedla a ktery si delam hodne casto. :-)