Osmažíme cibuli, přidáme okru, koření, rajčata, česnek a dusíme do měkka. Je-li potřeba, podlijeme vývarem. Podáváme okru ve středu kruhu rýže (po kreolsku).
2
Toto je základní recept. Já vylepšuji okru masem nakrájeným na kostky - jehněčím nebo hovězím (jako na Stroganova), kuřecím, přidávám perželku, sypu usmaženými piniovými oříšky.
3
Rýže se dá smíchat s usmaženými nudličkami mandlí. Rýže se dá nahradit quinoou, tak to dělají v Kalifornii v omlazovacích sanatoriích. Ale bez legrace, okra je zdravá a chutná hned napoprvé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Airan Novakova
|5. 12. 2005 15:51
Dalsi zelenina, kterou miluji...okra je vynikajici na jakykoli spusob a doda chut jakekoli cervene omacce, v prasku je vyborna na zahustovani (vcetne gulase). Nepochybuji, ze ten recept po kreolsku je super:-))