Konce okry odkrojíme a zbytek nakrájíme na asi 1,5 cm dlouhé kousky. Jednu cibuli nasekáme na kousky a spolu s česnekem, zázvorem, chilli papričkou a 6 lžícemi vody rozmixujeme na hladkou pastu. Potom do směsi zamícháme kmín a koriandr. Druhou cibuli nakrájíme na kolečka a na pánvi osmažíme do zlatova. Potom ji vyndáme na talíř.
2
Na pánev dáme rozmixovanou směs a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Pak přidáme okru, citrónovou šťávu a 7 lžic vody. Přikryjeme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Na talíři posypeme okru kousky smažené cibule.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kateřina
|12. 3. 2015 23:14
Prave mam okru v lednici, takze sehnat se opravdu v Cr da ;-) dekuji za recept, vyzkousim. :-)
Sajga
|12. 6. 2014 19:24
okra se dá koupit v SAPA v Praze
Gabriella Sofia
|4. 8. 2012 23:48
Okra je vyborna, skoda, ze se v Cechach neda sehnat. Ziju ted v Londyne a tady je na kazdem rohu. Je hlavne vyborna na podporu funkce zazivaciho traktu! Tesim se az vyzkouseim tehnle recept. Zatim varim jen Nigerijsou okrovou omacku bud s ogbolem nebo se spenatem. Diky za tip!
Marcela Vrabcová
|27. 5. 2005 11:55
Aha, no jo, nejak mi nedoslo, ze v Cechach asi nebude na pultech tak bezne jako v Nemecku. No jo, ja tady zas nekupuju jablka, protoze jsou priserne drahy. Ale myslim, ze se okra bude dat koupit v hypermarketech. Overim to a dam vedet.
Anonym
|26. 5. 2005 22:31
no to mně taky, je to africká rostlina, a viděla jsem ji jen v Arizoně, konzumuje ji převážně černošské obyvatelstvo. vážně skcvělý recept ze snadno dostupné suroviny:-))Renča