• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Okra na indický způsob
Napište svůj komentář k receptu

Okra na indický způsob

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okra na indický způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks zelená chilli paprička
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 2
      lžička koriandr - mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • citronová šťáva
    • 350
      g okra lusky ibišku jedlého
    • zázvor asi 1,5 cm velký kousek

Postup přípravy receptu

1
Konce okry odkrojíme a zbytek nakrájíme na asi 1,5 cm dlouhé kousky. Jednu cibuli nasekáme na kousky a spolu s česnekem, zázvorem, chilli papričkou a 6 lžícemi vody rozmixujeme na hladkou pastu. Potom do směsi zamícháme kmín a koriandr. Druhou cibuli nakrájíme na kolečka a na pánvi osmažíme do zlatova. Potom ji vyndáme na talíř.
2
Na pánev dáme rozmixovanou směs a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Pak přidáme okru, citrónovou šťávu a 7 lžic vody. Přikryjeme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Na talíři posypeme okru kousky smažené cibule.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játra na indický způsob

Játra na indický způsob

Indický mrkvový salát

Indický mrkvový salát

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina | 12. 3. 2015 23:14

    Prave mam okru v lednici, takze sehnat se opravdu v Cr da ;-) dekuji za recept, vyzkousim. :-)

  • Sajga | 12. 6. 2014 19:24

    okra se dá koupit v SAPA v Praze

  • Gabriella Sofia | 4. 8. 2012 23:48

    Okra je vyborna, skoda, ze se v Cechach neda sehnat. Ziju ted v Londyne a tady je na kazdem rohu. Je hlavne vyborna na podporu funkce zazivaciho traktu! Tesim se az vyzkouseim tehnle recept. Zatim varim jen Nigerijsou okrovou omacku bud s ogbolem nebo se spenatem. Diky za tip!

  • Marcela Vrabcová | 27. 5. 2005 11:55

    Aha, no jo, nejak mi nedoslo, ze v Cechach asi nebude na pultech tak bezne jako v Nemecku. No jo, ja tady zas nekupuju jablka, protoze jsou priserne drahy. Ale myslim, ze se okra bude dat koupit v hypermarketech. Overim to a dam vedet.

  • Anonym | 26. 5. 2005 22:31

    no to mně taky, je to africká rostlina, a viděla jsem ji jen v Arizoně, konzumuje ji převážně černošské obyvatelstvo. vážně skcvělý recept ze snadno dostupné suroviny:-))Renča

  • Mirka Tůmová | 26. 5. 2005 14:48

    Zajímalo by mě, kde se u nás dá okra koupit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Koriandr - mletý Mletý kmín Okra Rostlinný olej Zázvor Zelená chilli paprička
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

100
Butter chicken masala
Butter chicken masala
50
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
38
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle…
18
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
16
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Okra na indický způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact