• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Okra na indický způsob
Napište svůj komentář k receptu

Okra na indický způsob

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okra na indický způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks zelená chilli paprička
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 2
      lžička koriandr - mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • citronová šťáva
    • 350
      g okra lusky ibišku jedlého
    • zázvor asi 1,5 cm velký kousek

Postup přípravy receptu

1
Konce okry odkrojíme a zbytek nakrájíme na asi 1,5 cm dlouhé kousky. Jednu cibuli nasekáme na kousky a spolu s česnekem, zázvorem, chilli papričkou a 6 lžícemi vody rozmixujeme na hladkou pastu. Potom do směsi zamícháme kmín a koriandr. Druhou cibuli nakrájíme na kolečka a na pánvi osmažíme do zlatova. Potom ji vyndáme na talíř.
2
Na pánev dáme rozmixovanou směs a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Pak přidáme okru, citrónovou šťávu a 7 lžic vody. Přikryjeme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Na talíři posypeme okru kousky smažené cibule.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játra na indický způsob

Játra na indický způsob

Indický mrkvový salát

Indický mrkvový salát

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina | 12. 3. 2015 23:14

    Prave mam okru v lednici, takze sehnat se opravdu v Cr da ;-) dekuji za recept, vyzkousim. :-)

  • Sajga | 12. 6. 2014 19:24

    okra se dá koupit v SAPA v Praze

  • Gabriella Sofia | 4. 8. 2012 23:48

    Okra je vyborna, skoda, ze se v Cechach neda sehnat. Ziju ted v Londyne a tady je na kazdem rohu. Je hlavne vyborna na podporu funkce zazivaciho traktu! Tesim se az vyzkouseim tehnle recept. Zatim varim jen Nigerijsou okrovou omacku bud s ogbolem nebo se spenatem. Diky za tip!

  • Marcela Vrabcová | 27. 5. 2005 11:55

    Aha, no jo, nejak mi nedoslo, ze v Cechach asi nebude na pultech tak bezne jako v Nemecku. No jo, ja tady zas nekupuju jablka, protoze jsou priserne drahy. Ale myslim, ze se okra bude dat koupit v hypermarketech. Overim to a dam vedet.

  • Anonym | 26. 5. 2005 22:31

    no to mně taky, je to africká rostlina, a viděla jsem ji jen v Arizoně, konzumuje ji převážně černošské obyvatelstvo. vážně skcvělý recept ze snadno dostupné suroviny:-))Renča

  • Mirka Tůmová | 26. 5. 2005 14:48

    Zajímalo by mě, kde se u nás dá okra koupit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Koriandr - mletý Mletý kmín Okra Rostlinný olej Zázvor Zelená chilli paprička
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Beskydský králík

Beskydský králík

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

378
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
33
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
23
"Orgasmus"
"Orgasmus"
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Okra na indický způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact