ks
mořský okoun
či jiné pevné bělomasé ryby, po cca 220 g
2
lžíce
rostlinný olej
2
ks
citron
2
ks
cibule
velké
bylinky
například bazalka
Na salát:
2
ks
rajčata
zbavená semínek a nakrájená na kousky
1
ks
okurka
nakrájená na kostičky
1
ks
červená cibule
nakrájená na kostičky
1
hrst
černé olivy
vypeckované
5
lžíce
citronová šťáva
1
hrst
bazalka
jemně nasekaná
5
lžíce
extra panenský olivový olej
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků citronu a cibule a také snítku bylinek. Grilujte, až se vytvoří tenká křupavá kůrčička, 6–8 minut z každé strany.
2
Na salát promíchejte rajčata, okurku a cibuli s olivami a zalijte zálivkou ušlehanou z citronové šťávy, bazalky, oleje, soli a pepře. Nechte krátce odležet v chladu a podávejte k rybě.