paprika
po 2 kusech červená, žlutá a zelená paprika
1
svazek
naťové cibulky
200
g
ovčí sýr
cukr
Postup přípravy receptu
1
Rýži uvaříme a necháme okapat. Vmícháme kečup, sójovou omáčku a necháme asi 30 minut odležet. Přidáme nakrájenou cibulku, na jemno nasekaný česnek, olej a na malé kostky nakrájenou papriku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem a necháme ještě odležet.
2
Ovčí sýr nakrájíme na malé kostičky a před podáváním posypeme na salát.
Výborný salátek....jen sem udělal chybu, že sem počítal 100 g. uvařené rýže = jako by tam nebyla!! Dávám 1*
Světlana
|15. 7. 2007 11:04
Když se vynechá sýr, je salát skvělý ke grilovanému masu. Pokud grilujete maso dost pikantní, je dobré udělat salát jemnější, tzn. vynechat v takovém případě sójovku, příp. ubrat z dávky kečupu. Taky bych si dovolila upřesnit postup pro méně zkušené kuchařky : rýže se míchá s kořeními HORKÁ, salát se podává STUDENÝ. Pak je to ono. :-)
Karel Karel
|8. 3. 2007 23:33
...no a o tomto Vašem dalším receptu platí to samé, také co nejdříve, aniž bych měl o tom, že chystám perfektní mňamku nejmenší pochybnost, co nejdříve vyzkouším..