//Seriálový recept na "Ohnivý kuře" - zdroj TV mini//
2
Na pekáč dáme spoustu najemno pokrájené cibule, zalijeme černým pivem, navrch položíme osolená kuřecí křídla, posypeme hodně chilli, trochu chukru a pečeme v troubě dozlatova. Pak vyndáme křídla, výpek dolijeme pivem, zahustíme jíškou, okořeníme dle nálady, provaříme, vrátíme křídla zpátky a krátce zapečeme. Servírujeme s chlebem a vychlazeným pivem.
3
Já dal do pekáčku: 300 gramů jemně pokrájené cibule + 200 ml 10°C černého piva Krušovice. Na to 600 gramů o něco málo víc než běžně, osolených křídel bez posledního kostěného dílu, kdy jsem kůži ke kloubu nařízl, aby křídla zůstala při pečení rozložená...
4
...pokračování zítra, právě vkládám do trouby :-))
5
...křídla jsem v předehřáté troubě pekl na cca 190 stupňů něco málo přes hodinu, aby cibule pořádně změkla a ještě jsem podléval asi 100 ml piva. Po vyndání křídel jsem k cibuli přidal místo pepře plnější lžíci Ajvaru od Naturety (Kaufland), protože se mi křídla zdála ohnivá až až. Také jsem přidal trochu hotové domácí jíšky z másla a mouky, zbylé pivo, vše promíchal a povařil na sporáku, zpět naskládal křídla a pekl společně ještě zhruba 10 minut (křídla jsem ještě potřel před vložením do trouby omáčkou z cibule).
6
Závěrem bych chtěl dodat, že cibulového sosu bylo dost a možná by postačil i na 800-1000 gramů křídel, ale byl dobrý, s chlebem chutnal výborně a dobře tišil pikantnost ohnivých křídel.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.