Ten recept může být dobrý i přes to, že autor asi jeho psaní nevěnoval příliš pozornost. Pokud někdo dokáže odhadnout teplotu pečení a najde si návod na krém tak z toho můžou být i krásné větrníčky tak jako na té fotce a také můžou i velmi dobře chutnat. Bohužel ne každý je v oblasti pečení dostatečně zkušený a znalý aby si dokázal domyslet to co někteří autoři receptů neuvedou nebo možná i záměrně tají.
Hlavně, že je u receptu krásná fotka a za vyzkoušení 1. To byl asi někdo vševědoucí nebo nevím, já bych taky ocenila postup u krému a teplotu pečení.
A postup přípravy krému je kde? Jsou zde uvedené pouze ingredience, ale postup žádný. Hledat ho při tolika receptech co tu jsou někde jinde není příliš dobré řešení. Také chybí teplota a čas pečení. Pod pojmem silně vyhřátá trouba si může každý představit něco jiného, 200, 250 nebo i 300°C. Předpokládám, že tento recept neprocházel kontrolou, jinak by asi nemohl být v takové podobě zveřejněný. :-( :-(
Ano, během chvilky vám vznikne kompaktní hmota - není se čeho bát, jen dobře míchat.
A když dělám to těsto, voda se poté již nevylévá? Mouka ji celou vsákne? :-\
Milenko,moc mě mrzí,že jste musela péct znovu,ale tušila jsem to.Škoda,měla jste z nich takovou radost.Ale chybama se člověk učí a ty druhé byly určitě skvělé.Taky jsem včera pekla,ale tentokrát ne větrníčky,ale věnečky s pudinkovým krémem a šlehačkou.
Anonymka....no skoda ze som si neprecitala Vasu radu skor....dnes rano som vybrala moje nadychane veterniky spred 4 dni a nasla som tam tvrde kamene.....nebudete verit, ale piekla som dnes rano o siedmej nove ...co uz....na druhy krat budem mudrejsia...naozaj skoda, ze som si vasu radu nevsimla skor....ale aj tak dakujem.
Paní Milenko,nevím,jestli jste udělala dobře,že jste upekla větrníčky tak brzy,nejlepší jsou totiž čerstvé,první,maximálně druhý den.Rychle totiž tvrdnou.Já je vždycky plním hned po upečení a vychladnutí a peču těsně před oslavou.Ale uvidíte sama,třeba se mýlím. Zdeňka
Škoda, paní Mileno, že nemohu přijít ochutnat.
tak som ich vyskusala az dnes....a mozem povedat, ze veterniky sa mi upiekli excelentne...plnit ich budem az v sobotu. moja mamicka ked ich videla tak ma uznanlivo potlapkala po pleci...od nej ako byvalej profesionalnej cukrarky to chapem ako vyznamenanie a dakajume velmi pekne za recept a Di a Olge za cenne rady...a samozrejme aj vsetkych diskutujucich. plnit ich budem dvojakym kremom, ktore su uvedene tu na tychto strankach a polievat karamelovou polevou...
Aby venčeky alebo veterníky z odpalovaného cesta ostali duté a hodne vyskočili, musia sa piecť v horúcej rúre 200 - 220stupňov a prvých 10 minút sa rúra nesmie otvárať, potom teplotu zmiernime asi na 170 - 180st. a dopekáme ešte10 - 15min.
Pokud těsto uvnitř není duté a je takové pórovité, ale suché, nic se neděje. Nastříkáte náplň a vrchní díl posadíte navrch jako čepičku. Vnitřek by však měl být suchý. Nedoporučuji také dělat těsto do zásoby, naopak. Upéci, vlažné rozkrojit a studené naplnit. Podávat až druhý den. Držím palce, ať se podaří, ale myslím, že vcelku není co zkazit, s tímto těstem se dělá moc dobře (nevymyslela jsem ho, vysílali ho před mnoha lety v Receptáři).
vdaka Di ..pokusim sa upiect veterniky na oslavy a chcem sa vyhnut problemom, ake mala Marti Vetcha
Mileno, myslím, že to chce malinko déle péci, jakoby dosušit. Zkuste vždy jeden rozkrojit a uvidíte. někdy se nepodaří,aby byly všechny uvnitř duté. Stupně bohužel nedokážu odhadnout, na mijí staré troubě nejsou naznačené.
prosim cim to je ze veternicky neostanu vo vnutri dute???
Di- děkuji
Krém uvařte z uvedených surovin, ale začněte tím, že rozpustíte cukr (můžete ho trochu zvlhčit vodou) na karamel. Hnědý karamel zalejete částí mléka, rozvaříte a přidáte zbylé mléko rozmíchané s moukou a pudinkem. Zchladlou kaši prošleháte a smícháte s našlehaným máslem. Už nesladíte, cukr dáte do krému (raději více, než je uvedeno).
Prosím vás neměl by tu někdo recept na krém který je podobný tomu co je v kupovaných větrnících? Takový ten karamelový děkuji Jitka
Tak jsem je dneska udelala a jsou moc dobre, jenom se mi nezadarilo, aby byly uvnitr dute. Mohli byste mi rict, kde jsem udelala chybu. Taky mi prosim reknete ohledne te teploty, kolik to je zhruba stupnu. Dekuji.
Omlouvám se, chybička se vloudila, jde o Obyčejný piškotový dort. V každém případě uvařte kaši z mléka a pudinku (část mléka dejte svařit, poté vmíchejte zbylé mléko s pudinkem a moukou). Za občasného zamíchání nechte vychladit. Poté našlehejte s částí cukru (třeba ručním šlehačem nebo ve hnětači). Se zbylým cukrem utřete nebo ušlehejte změklé máslo. obojí opatrně smíchejte a ochuťte rumem nebo třeba kávovým extraktem. Hodně zdaru
Mam takovy maly dotaz, ohledne toho postupu na te krem. V odkazu na Jednoduchy piskotovy dort jsem zadny recept na krem nenasla. Chci je udelat na stedry den pro manzela a delam je poprve a tak prosim o radu ohledne toho kremu. Diky moc.
Hurá, hurá, hurá!!!Strašně jsem se je bála udělat, že to zvržu. Ale jsou naprosto skvělé!!! Díky, díky!
A já bych ještě doplnila k postupu - vejce je nutno zašlehávat postupně jedno po druhé, jinak by to bylo k nezvládnutí.