• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
Napište svůj komentář k receptu

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l voda
    • 1
      ks hera
    • 250
      g hladká mouka
    • 8
      ks vejce
  • Krém
    • 8
      dl mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks máslo
    • 5
      lžíce cukr 4-5
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vodu svaříme s tukem, až se rozpustí. Vsypeme mouku, promícháme a dále mícháme ode dna, až se trochu odpaří voda a těsto se leskne a nelepí se. Necháme provhladnout (raději občas promícháme) a poté zašleháme 8 celých vajíček. Na plech vyložený papírem nebo jen trochu potřený obalem od tuku děláme lžičkou malé hromádky, případně zdobičkou malé pusinky.
2
Upečeme v silně vyhřáté troubě (prvních pět minut neotvíráme, pak zmírníme příkon tepla a dopékáme (uvnitř by měly být duté a vyschlé). Ještě vlažné rozkrojíme, po vystydnutí naplníme krémem. Já na povrchu pouze cukruji, ale dobrovolnosti se meze nekladou (čokoládová nebo rumová poleva). Necháme odležet do druhého dne, ale ne déle. Krém uvaříme podle receptu na Jednoduchý piškotový dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou

Rebarborový kompot s vanilkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlazy | 23. 6. 2016 13:45

    Ten recept může být dobrý i přes to, že autor asi jeho psaní nevěnoval příliš pozornost. Pokud někdo dokáže odhadnout teplotu pečení a najde si návod na krém tak z toho můžou být i krásné větrníčky tak jako na té fotce a také můžou i velmi dobře chutnat. Bohužel ne každý je v oblasti pečení dostatečně zkušený a znalý aby si dokázal domyslet to co někteří autoři receptů neuvedou nebo možná i záměrně tají.

  • Eva | 23. 6. 2016 12:06

    Hlavně, že je u receptu krásná fotka a za vyzkoušení 1. To byl asi někdo vševědoucí nebo nevím, já bych taky ocenila postup u krému a teplotu pečení.

  • vlazy | 23. 6. 2016 11:13

    A postup přípravy krému je kde? Jsou zde uvedené pouze ingredience, ale postup žádný. Hledat ho při tolika receptech co tu jsou někde jinde není příliš dobré řešení. Také chybí teplota a čas pečení. Pod pojmem silně vyhřátá trouba si může každý představit něco jiného, 200, 250 nebo i 300°C. Předpokládám, že tento recept neprocházel kontrolou, jinak by asi nemohl být v takové podobě zveřejněný. :-( :-(

  • kykiryki | 4. 2. 2013 13:19

    Ano, během chvilky vám vznikne kompaktní hmota - není se čeho bát, jen dobře míchat.

  • berenika7 | 4. 2. 2013 12:06

    A když dělám to těsto, voda se poté již nevylévá? Mouka ji celou vsákne? :-\

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 6. 2012 01:31

    Místo Hery používám máslo, vejce se musí zašlehávat postupně. ;-)

  • Zdeňka | 24. 3. 2008 20:09

    Milenko,moc mě mrzí,že jste musela péct znovu,ale tušila jsem to.Škoda,měla jste z nich takovou radost.Ale chybama se člověk učí a ty druhé byly určitě skvělé.Taky jsem včera pekla,ale tentokrát ne větrníčky,ale věnečky s pudinkovým krémem a šlehačkou.

  • milena kubikova | 23. 3. 2008 20:38

    Anonymka....no skoda ze som si neprecitala Vasu radu skor....dnes rano som vybrala moje nadychane veterniky spred 4 dni a nasla som tam tvrde kamene.....nebudete verit, ale piekla som dnes rano o siedmej nove ...co uz....na druhy krat budem mudrejsia...naozaj skoda, ze som si vasu radu nevsimla skor....ale aj tak dakujem.

  • Anonym | 20. 3. 2008 15:56

    Paní Milenko,nevím,jestli jste udělala dobře,že jste upekla větrníčky tak brzy,nejlepší jsou totiž čerstvé,první,maximálně druhý den.Rychle totiž tvrdnou.Já je vždycky plním hned po upečení a vychladnutí a peču těsně před oslavou.Ale uvidíte sama,třeba se mýlím. Zdeňka

  • Di | 19. 3. 2008 16:05

    Škoda, paní Mileno, že nemohu přijít ochutnat.

  • milena kubikova | 19. 3. 2008 14:12

    tak som ich vyskusala az dnes....a mozem povedat, ze veterniky sa mi upiekli excelentne...plnit ich budem az v sobotu. moja mamicka ked ich videla tak ma uznanlivo potlapkala po pleci...od nej ako byvalej profesionalnej cukrarky to chapem ako vyznamenanie a dakajume velmi pekne za recept a Di a Olge za cenne rady...a samozrejme aj vsetkych diskutujucich. plnit ich budem dvojakym kremom, ktore su uvedene tu na tychto strankach a polievat karamelovou polevou...

  • Olga | 12. 2. 2008 17:20

    Aby venčeky alebo veterníky z odpalovaného cesta ostali duté a hodne vyskočili, musia sa piecť v horúcej rúre 200 - 220stupňov a prvých 10 minút sa rúra nesmie otvárať, potom teplotu zmiernime asi na 170 - 180st. a dopekáme ešte10 - 15min.

  • Di | 12. 2. 2008 16:55

    Pokud těsto uvnitř není duté a je takové pórovité, ale suché, nic se neděje. Nastříkáte náplň a vrchní díl posadíte navrch jako čepičku. Vnitřek by však měl být suchý. Nedoporučuji také dělat těsto do zásoby, naopak. Upéci, vlažné rozkrojit a studené naplnit. Podávat až druhý den. Držím palce, ať se podaří, ale myslím, že vcelku není co zkazit, s tímto těstem se dělá moc dobře (nevymyslela jsem ho, vysílali ho před mnoha lety v Receptáři).

  • milena kubikova | 12. 2. 2008 15:54

    vdaka Di ..pokusim sa upiect veterniky na oslavy a chcem sa vyhnut problemom, ake mala Marti Vetcha

  • Di | 12. 2. 2008 15:44

    Mileno, myslím, že to chce malinko déle péci, jakoby dosušit. Zkuste vždy jeden rozkrojit a uvidíte. někdy se nepodaří,aby byly všechny uvnitř duté. Stupně bohužel nedokážu odhadnout, na mijí staré troubě nejsou naznačené.

  • milena kubikova | 12. 2. 2008 14:54

    prosim cim to je ze veternicky neostanu vo vnutri dute???

  • jitka Mal. | 26. 1. 2006 09:18

    Di- děkuji

  • Di | 25. 1. 2006 21:22

    Krém uvařte z uvedených surovin, ale začněte tím, že rozpustíte cukr (můžete ho trochu zvlhčit vodou) na karamel. Hnědý karamel zalejete částí mléka, rozvaříte a přidáte zbylé mléko rozmíchané s moukou a pudinkem. Zchladlou kaši prošleháte a smícháte s našlehaným máslem. Už nesladíte, cukr dáte do krému (raději více, než je uvedeno).

  • jitka Mal. | 25. 1. 2006 16:50

    Prosím vás neměl by tu někdo recept na krém který je podobný tomu co je v kupovaných větrnících? Takový ten karamelový děkuji Jitka

  • Marti Vetcha | 23. 12. 2005 23:25

    Tak jsem je dneska udelala a jsou moc dobre, jenom se mi nezadarilo, aby byly uvnitr dute. Mohli byste mi rict, kde jsem udelala chybu. Taky mi prosim reknete ohledne te teploty, kolik to je zhruba stupnu. Dekuji.

  • Di | 20. 12. 2005 21:24

    Omlouvám se, chybička se vloudila, jde o Obyčejný piškotový dort. V každém případě uvařte kaši z mléka a pudinku (část mléka dejte svařit, poté vmíchejte zbylé mléko s pudinkem a moukou). Za občasného zamíchání nechte vychladit. Poté našlehejte s částí cukru (třeba ručním šlehačem nebo ve hnětači). Se zbylým cukrem utřete nebo ušlehejte změklé máslo. obojí opatrně smíchejte a ochuťte rumem nebo třeba kávovým extraktem. Hodně zdaru

  • Marti | 20. 12. 2005 20:18

    Mam takovy maly dotaz, ohledne toho postupu na te krem. V odkazu na Jednoduchy piskotovy dort jsem zadny recept na krem nenasla. Chci je udelat na stedry den pro manzela a delam je poprve a tak prosim o radu ohledne toho kremu. Diky moc.

  • Maida | 15. 7. 2005 21:06

    Hurá, hurá, hurá!!!Strašně jsem se je bála udělat, že to zvržu. Ale jsou naprosto skvělé!!! Díky, díky!

  • Jana Tichá | 5. 5. 2005 09:19

    A já bych ještě doplnila k postupu - vejce je nutno zašlehávat postupně jedno po druhé, jinak by to bylo k nezvládnutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Odpalované
Moučníky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Thajská polévka

Thajská polévka

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

93
Vepřové maso v sójové omáčce s vejci
Vepřové maso v sójové…
91
Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka
Vepřové na zázvoru s…
90
Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Vepřové maso s mrkvovou…
89
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
87
Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Vepřové s žampionovo -…

Zajímavé články

Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
AHA.cz Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zdravotní problémy Haliny Pawlowské: Ani krok bez přístroje s kyslíkem!

Zdravotní problémy Haliny Pawlowské: Ani krok bez přístroje s kyslíkem!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Další doporučené recepty:

Ocet z růží
Ocet z růží
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
odlehčené skořicové lívance
odlehčené skořicové lívance
Ohavečské košíčky
Ohavečské košíčky
Ohnivé fazole se švestkami
Ohnivé fazole se švestkami
Ochucené housky
Ochucené housky
  • Recepty.cz
  • Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact