• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
Napište svůj komentář k receptu

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l voda
    • 1
      ks hera
    • 250
      g hladká mouka
    • 8
      ks vejce
  • Krém
    • 8
      dl mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks máslo
    • 5
      lžíce cukr 4-5
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vodu svaříme s tukem, až se rozpustí. Vsypeme mouku, promícháme a dále mícháme ode dna, až se trochu odpaří voda a těsto se leskne a nelepí se. Necháme provhladnout (raději občas promícháme) a poté zašleháme 8 celých vajíček. Na plech vyložený papírem nebo jen trochu potřený obalem od tuku děláme lžičkou malé hromádky, případně zdobičkou malé pusinky.
2
Upečeme v silně vyhřáté troubě (prvních pět minut neotvíráme, pak zmírníme příkon tepla a dopékáme (uvnitř by měly být duté a vyschlé). Ještě vlažné rozkrojíme, po vystydnutí naplníme krémem. Já na povrchu pouze cukruji, ale dobrovolnosti se meze nekladou (čokoládová nebo rumová poleva). Necháme odležet do druhého dne, ale ne déle. Krém uvaříme podle receptu na Jednoduchý piškotový dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou

Rebarborový kompot s vanilkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlazy | 23. 6. 2016 13:45

    Ten recept může být dobrý i přes to, že autor asi jeho psaní nevěnoval příliš pozornost. Pokud někdo dokáže odhadnout teplotu pečení a najde si návod na krém tak z toho můžou být i krásné větrníčky tak jako na té fotce a také můžou i velmi dobře chutnat. Bohužel ne každý je v oblasti pečení dostatečně zkušený a znalý aby si dokázal domyslet to co někteří autoři receptů neuvedou nebo možná i záměrně tají.

  • Eva | 23. 6. 2016 12:06

    Hlavně, že je u receptu krásná fotka a za vyzkoušení 1. To byl asi někdo vševědoucí nebo nevím, já bych taky ocenila postup u krému a teplotu pečení.

  • vlazy | 23. 6. 2016 11:13

    A postup přípravy krému je kde? Jsou zde uvedené pouze ingredience, ale postup žádný. Hledat ho při tolika receptech co tu jsou někde jinde není příliš dobré řešení. Také chybí teplota a čas pečení. Pod pojmem silně vyhřátá trouba si může každý představit něco jiného, 200, 250 nebo i 300°C. Předpokládám, že tento recept neprocházel kontrolou, jinak by asi nemohl být v takové podobě zveřejněný. :-( :-(

  • kykiryki | 4. 2. 2013 13:19

    Ano, během chvilky vám vznikne kompaktní hmota - není se čeho bát, jen dobře míchat.

  • berenika7 | 4. 2. 2013 12:06

    A když dělám to těsto, voda se poté již nevylévá? Mouka ji celou vsákne? :-\

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 6. 2012 01:31

    Místo Hery používám máslo, vejce se musí zašlehávat postupně. ;-)

  • Zdeňka | 24. 3. 2008 20:09

    Milenko,moc mě mrzí,že jste musela péct znovu,ale tušila jsem to.Škoda,měla jste z nich takovou radost.Ale chybama se člověk učí a ty druhé byly určitě skvělé.Taky jsem včera pekla,ale tentokrát ne větrníčky,ale věnečky s pudinkovým krémem a šlehačkou.

  • milena kubikova | 23. 3. 2008 20:38

    Anonymka....no skoda ze som si neprecitala Vasu radu skor....dnes rano som vybrala moje nadychane veterniky spred 4 dni a nasla som tam tvrde kamene.....nebudete verit, ale piekla som dnes rano o siedmej nove ...co uz....na druhy krat budem mudrejsia...naozaj skoda, ze som si vasu radu nevsimla skor....ale aj tak dakujem.

  • Anonym | 20. 3. 2008 15:56

    Paní Milenko,nevím,jestli jste udělala dobře,že jste upekla větrníčky tak brzy,nejlepší jsou totiž čerstvé,první,maximálně druhý den.Rychle totiž tvrdnou.Já je vždycky plním hned po upečení a vychladnutí a peču těsně před oslavou.Ale uvidíte sama,třeba se mýlím. Zdeňka

  • Di | 19. 3. 2008 16:05

    Škoda, paní Mileno, že nemohu přijít ochutnat.

  • milena kubikova | 19. 3. 2008 14:12

    tak som ich vyskusala az dnes....a mozem povedat, ze veterniky sa mi upiekli excelentne...plnit ich budem az v sobotu. moja mamicka ked ich videla tak ma uznanlivo potlapkala po pleci...od nej ako byvalej profesionalnej cukrarky to chapem ako vyznamenanie a dakajume velmi pekne za recept a Di a Olge za cenne rady...a samozrejme aj vsetkych diskutujucich. plnit ich budem dvojakym kremom, ktore su uvedene tu na tychto strankach a polievat karamelovou polevou...

  • Olga | 12. 2. 2008 17:20

    Aby venčeky alebo veterníky z odpalovaného cesta ostali duté a hodne vyskočili, musia sa piecť v horúcej rúre 200 - 220stupňov a prvých 10 minút sa rúra nesmie otvárať, potom teplotu zmiernime asi na 170 - 180st. a dopekáme ešte10 - 15min.

  • Di | 12. 2. 2008 16:55

    Pokud těsto uvnitř není duté a je takové pórovité, ale suché, nic se neděje. Nastříkáte náplň a vrchní díl posadíte navrch jako čepičku. Vnitřek by však měl být suchý. Nedoporučuji také dělat těsto do zásoby, naopak. Upéci, vlažné rozkrojit a studené naplnit. Podávat až druhý den. Držím palce, ať se podaří, ale myslím, že vcelku není co zkazit, s tímto těstem se dělá moc dobře (nevymyslela jsem ho, vysílali ho před mnoha lety v Receptáři).

  • milena kubikova | 12. 2. 2008 15:54

    vdaka Di ..pokusim sa upiect veterniky na oslavy a chcem sa vyhnut problemom, ake mala Marti Vetcha

  • Di | 12. 2. 2008 15:44

    Mileno, myslím, že to chce malinko déle péci, jakoby dosušit. Zkuste vždy jeden rozkrojit a uvidíte. někdy se nepodaří,aby byly všechny uvnitř duté. Stupně bohužel nedokážu odhadnout, na mijí staré troubě nejsou naznačené.

  • milena kubikova | 12. 2. 2008 14:54

    prosim cim to je ze veternicky neostanu vo vnutri dute???

  • jitka Mal. | 26. 1. 2006 09:18

    Di- děkuji

  • Di | 25. 1. 2006 21:22

    Krém uvařte z uvedených surovin, ale začněte tím, že rozpustíte cukr (můžete ho trochu zvlhčit vodou) na karamel. Hnědý karamel zalejete částí mléka, rozvaříte a přidáte zbylé mléko rozmíchané s moukou a pudinkem. Zchladlou kaši prošleháte a smícháte s našlehaným máslem. Už nesladíte, cukr dáte do krému (raději více, než je uvedeno).

  • jitka Mal. | 25. 1. 2006 16:50

    Prosím vás neměl by tu někdo recept na krém který je podobný tomu co je v kupovaných větrnících? Takový ten karamelový děkuji Jitka

  • Marti Vetcha | 23. 12. 2005 23:25

    Tak jsem je dneska udelala a jsou moc dobre, jenom se mi nezadarilo, aby byly uvnitr dute. Mohli byste mi rict, kde jsem udelala chybu. Taky mi prosim reknete ohledne te teploty, kolik to je zhruba stupnu. Dekuji.

  • Di | 20. 12. 2005 21:24

    Omlouvám se, chybička se vloudila, jde o Obyčejný piškotový dort. V každém případě uvařte kaši z mléka a pudinku (část mléka dejte svařit, poté vmíchejte zbylé mléko s pudinkem a moukou). Za občasného zamíchání nechte vychladit. Poté našlehejte s částí cukru (třeba ručním šlehačem nebo ve hnětači). Se zbylým cukrem utřete nebo ušlehejte změklé máslo. obojí opatrně smíchejte a ochuťte rumem nebo třeba kávovým extraktem. Hodně zdaru

  • Marti | 20. 12. 2005 20:18

    Mam takovy maly dotaz, ohledne toho postupu na te krem. V odkazu na Jednoduchy piskotovy dort jsem zadny recept na krem nenasla. Chci je udelat na stedry den pro manzela a delam je poprve a tak prosim o radu ohledne toho kremu. Diky moc.

  • Maida | 15. 7. 2005 21:06

    Hurá, hurá, hurá!!!Strašně jsem se je bála udělat, že to zvržu. Ale jsou naprosto skvělé!!! Díky, díky!

  • Jana Tichá | 5. 5. 2005 09:19

    A já bych ještě doplnila k postupu - vejce je nutno zašlehávat postupně jedno po druhé, jinak by to bylo k nezvládnutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Odpalované
Moučníky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

83
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Francouzský dresing
Francouzský dresing
30
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní peklo z Varů: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely!

Módní peklo z Varů: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely!

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Radostné chvíle Vémolových: První výlet s malým Arnoldem, a to rovnou do Varů!

Radostné chvíle Vémolových: První výlet s malým Arnoldem, a to rovnou do Varů!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Další doporučené recepty:

Ocet z růží
Ocet z růží
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
odlehčené skořicové lívance
odlehčené skořicové lívance
Ohavečské košíčky
Ohavečské košíčky
Ohnivé fazole se švestkami
Ohnivé fazole se švestkami
Ochucené housky
Ochucené housky
  • Recepty.cz
  • Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact