Vodu s tukem dáme vařit a když vře, tak vsypeme mouku a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Potom vmícháme vejce a na plech vyložený papírem děláme věnečky, banánky nebo větrníčky. Pečeme při 200 °C 20 minut nebo při 185 °C 25-30 minut.
2
Náplň: mléko, mouku, žloutky a vanilkový cukr uvaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Vmícháme máslo s cukrem a postupně přidáváme kaši. Vyšleháme na hladký krém.
3
Poleva: v hrnci zkaramelizujeme cukr, zalijeme troškou vody, aby se karamel rozvařil a ještě horký vlijeme do prosátého práškového cukru. Vymícháme a po kapkách přidáme trošku oleje. Pokud je poleva velmi hustá, přidáme trošku vařící vody, ale ne zas moc, aby se poleva moc nerozředila. Krémem naplníme věnečky a polejeme polevou. Necháme ztuhnout.