• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Odpalované těsto
Napište svůj komentář k receptu

Odpalované těsto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odpalované těsto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozehřejeme společne s mlékem, solí a přidáme mouku. Rychle mícháme, ať nejsou žmolky.
2
Když se těsto odlepuje od kastrolu, odstavíme a necháme vychladnout.
3
Do vychladlé hmoty přidáme žloutky a vše řádně smícháme.
4
Těsto lze použít na ovocné knedlíky apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Domácí těsto na quiche

Domácí těsto na quiche

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káťa | 23. 9. 2014 19:25

    tak to se teda omlouvám, ale tohle rozhodně nezkoušejte, je to šílený těsto, vyhodila jsem to ještě teplý z trouby rovnou do koše....

  • Káťa | 23. 9. 2014 19:24

    tak to se teda omlouvám, ale tohle rozhodně nezkoušejte, je to šílený těsto, vyhodila jsem to ještě teplý z trouby rovnou do koše....

  • casino | 15. 4. 2012 21:55

    No, másla bych dal 100g a 3 vajíčka..., CELÁ!

  • Iva | 12. 8. 2011 18:25

    Je to dobrý recept. I když nechávám trochu mouky navíc ještě na vál a trochu to tím zahuštuji. Pak to jde dobře balit.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 17:17

    Mně se to, Evo, nezdá být špatný recept. Když spočítáte tekutiny, vychází to na 400 g mouky skoro jako Vám. Vy místo jednoho dl mléka máte vaječné bílky, to je celý rozdíl. Takže podle mne z toho jdou knedlíky udělat úplně normálně.

  • Eva Mlýnská | 13. 3. 2007 14:28

    Tohle se na mne nezlobte, ale mohl napsat někdo, kdo ještě odpalované těsto neviděl. Toho umělce co do toho zamotá ovoce obdivuji. Když na knedlíky tak se odpálí polovina mouky a druhá polovina se zapracuje na vále. Na 400 g mouky stačí 4 dcl mléka a 2 celá vajíčka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Odpalované
Pokrmy Z mouky/obilovin Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Makový jablečník

Makový jablečník

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
31
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
27
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
24
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Odpalované těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact