• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Odlehčený kynutý knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Odlehčený kynutý knedlík

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odlehčený kynutý knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hrubá mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      ml minerální voda neochucená

Postup přípravy receptu

1
Smícháme tekutiny dohromady, odebereme 10 lžic, přidáme cukr a droždí. Necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, vejce a vzešlý kvásek, zamícháme a postupně přiléváme tekutinu. Zpracujeme tuhé těsto, které necháme 30 minut v teple kynout.
2
Po nakynutí rozdělíme na 3 bochánky, ze kterých vyválíme 3 šišky, přikryjeme a necháme ještě 10 minut nakynout. Poté je házíme do vroucí vody (já na dno sypu trochu mouky - aby se nepřilepily) a vaříme přikryté na mírném ohni 20 minut. Po 10 minutách obrátíme.
3
Tyto knedlíky nejsou tak těžké a syté jako klasické kynuté. Mohou je jíst i lidé, kteří musejí dodržovat šetřící dietu.
4
Poznámka: Tekutiny je třeba někdy více, někdy méně. Proto nepřiléváme všechnu tekutina naráz. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hawy | 21. 10. 2012 09:21

    Já bych řekla, že tou minerálkou, je nadýchaný, lehký...stačí uvařit a uvidíte sama. Já už jiné kynuté nedělám ;-)

  • Ivana Samcová | 23. 7. 2009 14:18

    Knedlíky vařím taky už jen v páře, ale na rozdíl od Anny, nepoužívám utěrku, ale jak pařáček, tak i knedlíky potírám olejem. Stejně vařím už i bramborový knedlík. Moc nám to tak chutná.

  • Anna Vobroučková | 23. 7. 2009 12:12

    Knedlíky vařím v páře,je to super,neprasknou neosliznou,nepřevaří se.Jednoduše dám do hrnce pařáček ,vodu pod něj a na něj utěrku.Knedlíky na utěrku,je dobré vytahnout utěru mezi ,aby se neslepily,i po stranách.Vařím bez kontroly 20-25 min.,jen pozor,aby se vám nevyvařila voda.

  • Dagmar Bartůšková | 23. 7. 2009 11:19

    Nejlepší recept na kynutý knedlík, jaký jsëm kdy vyzkoušela :-)

  • Gábina Houšková | 21. 3. 2007 13:31

    Markéto, čím je tento knedlík odlehčený? Zdá se mi stejný jako jiné kynuté knedlíky, ale moc jsem jich nevařila, tak nevím.

  • Dáša | 21. 3. 2007 13:22

    Můj muž má nemocnou slinivku a proto jsem zkusila váš knedlík,(Udělala jsem ho už včera aby nebyl úpně čerstvý a i tak zůstal vláčný a na chuti mu nic neubralo)Je opravdu výborný.I já jsem si pochutnala.Jiný už dělat nebudu.Díky za recept...

  • Zlatica | 15. 3. 2007 09:02

    Ja pripravujem dokonca bez vajíčka a vôbec tam nechýba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá mouka Minerální voda Mléko Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

85
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
81
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
67
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
53
Klasické lečo
Klasické lečo
39
Houbové lívance
Houbové lívance

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Odlehčený kynutý knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact