Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné nudličky. Vše zalijeme vroucí vodou a necháme spařit. Poté vodu scedíme a do zeleniny vmícháme máslo, které se rozpustí. Hrašku rozmícháme s vodou na hustotu hořčice a vmícháme do zeleniny. Pak přidáme sýr, česnek, sůl, pepř, koření. Lze smažit, ale já jsem z hmoty tvarovala placičky na plech vyložený pečícím papírem a pekla v troubě dorůžova. Povrch placiček jsem ještě posypala sýrem.
2
Podáváme s bramborem. Je to vynikající jídlo, vhodné jako odlehčení po vánočním hodování.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šárka Hájková
|1. 2. 2009 11:21
Dělala jsem včera, moc nám chutnalo. Také jsem pekla v troubě na pečícím papíru, v polovině pečení jsem otočila, opravdu se opekly stejně krásně jako na oleji a jsou nepochybně ještě mnohem dietnější. ;-)
Jana Pátková
|4. 1. 2009 11:38
Ano, pochopila a děkuji za vysvětlení.
Tereza J.
|3. 1. 2009 22:16
Janka, daj si do vyhľadávania Hrašku, ja som tu pred časom dala recepty. Je to výborné, nosím si to z Prahy, tam to kupujem v predajniach zdravej výživy. Robím z toho halušky do polievky, placky, pomazánku.
Blanka Sobotková
|3. 1. 2009 20:35
Hraška je směs mletého hrachu a bezlepkových obilovin. Je vhodná k zahušťování, nebo k přípravě těstíčka na obalování... Je to zdravější náhrada mouky.