• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Odlehčená hraběnka s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Odlehčená hraběnka s tvarohem

autor: caspar
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odlehčená hraběnka s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžíce bílý jogurt
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      ks tvaroh
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
    • rozinky
    • hořká čokoláda
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kokos

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Asi 1/3 těsta dáme do mrazáku ztuhnout. Zbylým těstem poklademe dno vysokého plechu. (Já ho tam po kouskách natlapkám). Umícháme si náplň z tvarohu, pudinku, cukru, mléka a vylijeme na těsto. Pak posypeme rozinkami, které klesnou na dno náplně. Hořkou čokoládu nahrubo nastrouháme a posypeme jí tvarohovou náplň.
2
Pak vyšleháme z bílků sníh, přidáme cukr a kokos a na tvarohovou náplň jemně natřeme. Dobré je sníh napřed naklást v malých hromádkách a teprve potom rozetřít, neboť tvarohová náplň je tekutá. Nakonec nahoru nastrouháme ztuhlé těsto z mrazáku. Pečeme cca 40 minut na 150 stupňů.
3
Poznámka: Já tento moučník pekla, když jsem měla v lednici zbylé bílky. Pokud chcete vyrovnat počet bílků a žloutků, lze žloutky přidat do tvarohové náplně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Parmigiana - italský zapečený lilek …

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Řecký medový dort s tvarohem

Řecký medový dort s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka Sobotková | 15. 6. 2009 20:07

    Musím už jen potvrdit radu paní Marie. Pudonk se do náplně dává ve formě prášku.

  • marie nezlakova | 15. 6. 2009 16:28

    Znám hodně podobný recept a pudink se s ostatními ingrediencemi smíchává v práškovém stavu:nevařený.

  • Gábina H | 15. 6. 2009 13:03

    Pudink do náplně se dává vařený?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Celozrnná mouka Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kokos Máslo Mléko Prášek do pečiva Rozinky Tvaroh Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Zapražená kuřecí polévka
Zapražená kuřecí polévka
38
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

  • Recepty.cz
  • Odlehčená hraběnka s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact