• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Odlehčená hraběnka s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Odlehčená hraběnka s tvarohem

autor: caspar
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odlehčená hraběnka s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžíce bílý jogurt
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      ks tvaroh
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
    • rozinky
    • hořká čokoláda
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kokos

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Asi 1/3 těsta dáme do mrazáku ztuhnout. Zbylým těstem poklademe dno vysokého plechu. (Já ho tam po kouskách natlapkám). Umícháme si náplň z tvarohu, pudinku, cukru, mléka a vylijeme na těsto. Pak posypeme rozinkami, které klesnou na dno náplně. Hořkou čokoládu nahrubo nastrouháme a posypeme jí tvarohovou náplň.
2
Pak vyšleháme z bílků sníh, přidáme cukr a kokos a na tvarohovou náplň jemně natřeme. Dobré je sníh napřed naklást v malých hromádkách a teprve potom rozetřít, neboť tvarohová náplň je tekutá. Nakonec nahoru nastrouháme ztuhlé těsto z mrazáku. Pečeme cca 40 minut na 150 stupňů.
3
Poznámka: Já tento moučník pekla, když jsem měla v lednici zbylé bílky. Pokud chcete vyrovnat počet bílků a žloutků, lze žloutky přidat do tvarohové náplně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Parmigiana - italský zapečený lilek …

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka Sobotková | 15. 6. 2009 20:07

    Musím už jen potvrdit radu paní Marie. Pudonk se do náplně dává ve formě prášku.

  • marie nezlakova | 15. 6. 2009 16:28

    Znám hodně podobný recept a pudink se s ostatními ingrediencemi smíchává v práškovém stavu:nevařený.

  • Gábina H | 15. 6. 2009 13:03

    Pudink do náplně se dává vařený?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Celozrnná mouka Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kokos Máslo Mléko Prášek do pečiva Rozinky Tvaroh Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

107
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
66
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
60
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
60
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
50
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Odlehčená hraběnka s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact