Čočku namočíme, slejeme, aby po konzumaci zůstalo jen u větru a zabránili jsme hurikánu :-)zalijeme jí v hrnci tolika vodou, kolik chceme polévky. Okořeníme a uvaříme do měkka, když bude to měkko krapánek větší, nic se neděje.
2
Nakonec dáme utřený, či propasírovaný česnek a zahustíme jemně jíškou. Kdo rád hustší, ať tam hrcne jíšky více. Nakonec třeba drtek usekané petržílky a nebo ždibec šnytlíka a pak už jen dobrou chuť.
3
Miluju čočkovku, ale tuk z jíšky a cibule v ní nějak nesvědčili mému bříšku. Už jen ta čočka je fofr, takže jsem si stvořila lehčí formu, která nemá mastná očka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MartinV
|15. 10. 2007 22:25
Přidejte k čočkovce (i jiným luštěninám) kurkumu, podporuje jejich trávení.
Marie Vlckova
|12. 10. 2007 14:50
Dlouho mi trvalo, nez jsem po zlucnikovych zachvatech (i po operaci) zjistila, ze mam koliku z cockove polevky. A pak jsem nasla "figl" - varim cocku v mikrovlnce a tak asi polovinu slupek, co plavou na povrchu nebo se prilepi na poklicku, seberu a vyhodim. Je pravda, ze te cocky musim dat o trochu vic. Ale cockovku miluju a cela moje rodina a od te doby, co sbiram slupky, tak me zlucnik nechytl (aspon 12 let). A delam tak i cocku na kyselo. Snad ma rada pomuze i jinym milovnikum cocky s travicimi problemy.
Hela -
|12. 10. 2007 12:11
Dělám čočkovku stejně, ideální je místo vody vývar z uzených žebírek a hodně majoránky. Jíšky dávám málo, spíš polovinu uvařené čočky umixuju a samo se to zahustí.