![Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze) Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)](https://ms2.ostium.cz/instance/web-recepty/jpo2j9iO/h222w297t.jpg)
Přidejte k čočkovce (i jiným luštěninám) kurkumu, podporuje jejich trávení.
Dlouho mi trvalo, nez jsem po zlucnikovych zachvatech (i po operaci) zjistila, ze mam koliku z cockove polevky. A pak jsem nasla "figl" - varim cocku v mikrovlnce a tak asi polovinu slupek, co plavou na povrchu nebo se prilepi na poklicku, seberu a vyhodim. Je pravda, ze te cocky musim dat o trochu vic. Ale cockovku miluju a cela moje rodina a od te doby, co sbiram slupky, tak me zlucnik nechytl (aspon 12 let). A delam tak i cocku na kyselo. Snad ma rada pomuze i jinym milovnikum cocky s travicimi problemy.
Dělám čočkovku stejně, ideální je místo vody vývar z uzených žebírek a hodně majoránky. Jíšky dávám málo, spíš polovinu uvařené čočky umixuju a samo se to zahustí.