• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Octové těsto místo listového
Napište svůj komentář k receptu

Octové těsto místo listového

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 45
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera nebo podobný tuk
    • 300
      g hladká mouka
    • 5
      lžíce horká voda
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
2
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto, necháme v lednici odležet. Během té doby je dobré těsto několikrát rukou rozplácnout do placky a přeložit. Má hustotu pevné modelíny a používám ho na štrůdly, šátečky, ranečky, roládky, šneky - prostě všude tam, kde se využívá těsto listové. Nejlépe se s těstem pracuje třetí den, ale stačí mu odležet i jen 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Koláč místo žemlovky

Koláč místo žemlovky

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila | 26. 1. 2013 19:21

    Těsto je úžasné. Používám ho na cokoliv. Všem moc chutna a už ho dělám z dvojté dávky :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 5. 2012 23:42

    Pe3 - to mám radost... taky ho pořád dělám, jsem zvyklá ho mít stále v lednici....

  • pe3
    pe3 | 5. 5. 2012 10:00

    Super,těsto mělo úspěch a já jsem ráda,že jsem si konečně vypiplala těsto doma a nemusel akupovat :-)

  • pe3
    pe3 | 5. 5. 2012 09:59

    :- )

  • MJG | 10. 2. 2012 11:47

    Tak jsem testo minuly tyden vyrobila a pak ho zapomnela v lednici. Ale jak sem ho po tydnu objevila, tak jsem ho znovu prohnetla a druhy den upotrebila. Zkusila jsem jednu roladku naslano se syrem a salamem,druhou se skorici, nakrajela na snecky a upekla. Vyborne testo, doporucuji. :-*

  • maminka L.-) | 7. 1. 2012 16:56

    Zdravim az z daleke anglie-)Take se pridavam k dikum na tohle listove testo,nebo krekhke,chcete-li-)Dobre ho znam,ale nejak se me vykouril z hlavy a muj sesitek na recepty,by si zaslouzil prepsat-)Jsem,jak se rika,uz ostrilena cukrarka,i kucharka(tou jsem vyucena),pecu kazdy vikend,svatky atd.Ikdyz zde koupim az asi 5 druhu chlazeneho listoveho testa!(jedno speciàlne na slane kolace,druhe paradne ;vyroste;,treti je velmi jemne,cvrte na vykrajovani atd atd),a je tu velmi lehke varit,koupim tu i uz ocistene brambory a podobne..tak jà nejradeji mam vse domaci-od nudli,az po tohle testo,tak jako moje babicka,mamca,sestra...Moc dekuji jeste jednou a preji vsem cukrarinkam a kucharinkam,at se dilo vzdy jen dari a <3 pokudne,svet se nezbori

  • hanka | 30. 7. 2011 22:59

    Může se dát místoHery, máslo ? Neláká mne ten ztuřený tuk v Heře, Ivě. děkuji

  • Kýta | 2. 7. 2011 17:33

    Ja mám toto těsto od mé babičky. Ale dávám půl kila mouky a nedávám 5lžic vody ale pouze 2lžíce vody.Tuk může být Hera ale i 100% tuk Iva.Těsto je vláčné a déle vydrží. <3

  • tomankova | 30. 6. 2011 17:45

    vyskoušela je to bombovni lepši jak listove těsto

  • suzymon | 24. 3. 2011 20:01

    Tak jo Simčo, těsto je fakt dobrý. Něco z něj vymyslím a nazvu to "Křehká Simča". Tak se měj a nelenoš. :-P

  • suzymon | 24. 3. 2011 20:00

    Tak jo Simčo, těsto je fakt dobrý. Něco z něj vymyslím a nazvu to "Křehká Simča". Tak se měj a nelenoš. :-P

  • suzymon | 24. 3. 2011 19:50

    :-P Teda devčata,tak jsem se nechala nachytat,protože jsem si myslela,že některá z Vás vynalezla opravdu převratný recept na lístkové těsto bez zdlouhavé práce a hlavně s daleko menším množstvím tuku. Uvedené ingredience mi byly divné, ale pustila jsem se do toho.Není to špatné, ale není to těsto ani lístkové,ani tažené a ani plundrované.Prostě od každého trochu a dalo by se to nazvat jako těsto křehké.Pak je ovšem zbytečné několikanásobné překládání a jde skutečně o dobré těsto složené ze tří receptů, které však v žádném případě nelístkuje, tak, jak to uvádí Klára,když říká, že je to KLASICKÉ domácí těsto LÍSTKOVÉ.Je dobré, jen o dost mastnější než tažené, ale pokud by některá chtěla opravdové, které lístkuje, tak tohle to rozhodně není. :-*

  • Klára K. | 27. 2. 2011 09:26

    Toto je klasické domáce lístkové cesto. Ja doňho nedávam Heru, ale sádlo, aby bolo lístkové, treba ho aspoň tri krát za sebou po 15-20 minutách rozválkať a zložiť do kocky. Cesto sa dá zmraziť a po volnom rozmrazení použiť ako čerstvé. Môžem ho len doporučiť.

  • Islapakova | 27. 2. 2011 09:07

    Nevím jak jste ho měla tvrdé, já koláčky přejela máslem+rum+vanilka. Pravda těsto je po upečení tvrdší než z kynutého těsta.

  • koncza
    koncza | 20. 2. 2011 20:38

    Vyzkoušela jsem. Tak chuťově bylo dobré ale jinak po upečení bylo docela tvrdý, co sem udělala špatně? :-\

  • Islapakova | 13. 2. 2011 16:36

    S těstem se dobře pracuje, je tažné a vlačné. Dělala jsem tvarohové koláčky, jdou dělat skutečně malé kousky.Do hodiny nebyl ani jeden. Budu dělat.

  • Simča S.
    Simča S. | 24. 1. 2011 10:49

    Těší mne, že vám těsto vyhovuje, také ho mám skoro pořád v lednici, Vydrží tam klidně i týden.

  • Kristyna N. | 24. 1. 2011 09:13

    Opravdu moc dobré těsto. Listové už kupovat nebudu :)

  • Ivet | 22. 11. 2010 13:09

    Super. Těsto se povedlo. Chutná všem víc než listové, je křupavé, nedrolí se a vydrží déle čerstvé. DOporučuji a děkuji za výborný recept. 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Horká voda Ocet Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Čočka žravka

Čočka žravka

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

88
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
77
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
69
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
66
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
43
Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná
Buchta (koláč) z…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Obrácený koláč s nektarinkami
Obrácený koláč s nektarinkami
Obyčejný chléb se zrníčky
Obyčejný chléb se zrníčky
Ocet z růží
Ocet z růží
odlehčené skořicové lívance
odlehčené skořicové lívance
Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
Ohavečské košíčky
Ohavečské košíčky
  • Recepty.cz
  • Octové těsto místo listového
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact