• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Octové těsto místo listového
Napište svůj komentář k receptu

Octové těsto místo listového

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 47
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera nebo podobný tuk
    • 300
      g hladká mouka
    • 5
      lžíce horká voda
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
2
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto, necháme v lednici odležet. Během té doby je dobré těsto několikrát rukou rozplácnout do placky a přeložit. Má hustotu pevné modelíny a používám ho na štrůdly, šátečky, ranečky, roládky, šneky - prostě všude tam, kde se využívá těsto listové. Nejlépe se s těstem pracuje třetí den, ale stačí mu odležet i jen 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Koláč místo žemlovky

Koláč místo žemlovky

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila | 26. 1. 2013 19:21

    Těsto je úžasné. Používám ho na cokoliv. Všem moc chutna a už ho dělám z dvojté dávky :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 5. 2012 23:42

    Pe3 - to mám radost... taky ho pořád dělám, jsem zvyklá ho mít stále v lednici....

  • pe3
    pe3 | 5. 5. 2012 10:00

    Super,těsto mělo úspěch a já jsem ráda,že jsem si konečně vypiplala těsto doma a nemusel akupovat :-)

  • pe3
    pe3 | 5. 5. 2012 09:59

    :- )

  • MJG | 10. 2. 2012 11:47

    Tak jsem testo minuly tyden vyrobila a pak ho zapomnela v lednici. Ale jak sem ho po tydnu objevila, tak jsem ho znovu prohnetla a druhy den upotrebila. Zkusila jsem jednu roladku naslano se syrem a salamem,druhou se skorici, nakrajela na snecky a upekla. Vyborne testo, doporucuji. :-*

  • maminka L.-) | 7. 1. 2012 16:56

    Zdravim az z daleke anglie-)Take se pridavam k dikum na tohle listove testo,nebo krekhke,chcete-li-)Dobre ho znam,ale nejak se me vykouril z hlavy a muj sesitek na recepty,by si zaslouzil prepsat-)Jsem,jak se rika,uz ostrilena cukrarka,i kucharka(tou jsem vyucena),pecu kazdy vikend,svatky atd.Ikdyz zde koupim az asi 5 druhu chlazeneho listoveho testa!(jedno speciàlne na slane kolace,druhe paradne ;vyroste;,treti je velmi jemne,cvrte na vykrajovani atd atd),a je tu velmi lehke varit,koupim tu i uz ocistene brambory a podobne..tak jà nejradeji mam vse domaci-od nudli,az po tohle testo,tak jako moje babicka,mamca,sestra...Moc dekuji jeste jednou a preji vsem cukrarinkam a kucharinkam,at se dilo vzdy jen dari a <3 pokudne,svet se nezbori

  • hanka | 30. 7. 2011 22:59

    Může se dát místoHery, máslo ? Neláká mne ten ztuřený tuk v Heře, Ivě. děkuji

  • Kýta | 2. 7. 2011 17:33

    Ja mám toto těsto od mé babičky. Ale dávám půl kila mouky a nedávám 5lžic vody ale pouze 2lžíce vody.Tuk může být Hera ale i 100% tuk Iva.Těsto je vláčné a déle vydrží. <3

  • tomankova | 30. 6. 2011 17:45

    vyskoušela je to bombovni lepši jak listove těsto

  • suzymon | 24. 3. 2011 20:01

    Tak jo Simčo, těsto je fakt dobrý. Něco z něj vymyslím a nazvu to "Křehká Simča". Tak se měj a nelenoš. :-P

  • suzymon | 24. 3. 2011 20:00

    Tak jo Simčo, těsto je fakt dobrý. Něco z něj vymyslím a nazvu to "Křehká Simča". Tak se měj a nelenoš. :-P

  • suzymon | 24. 3. 2011 19:50

    :-P Teda devčata,tak jsem se nechala nachytat,protože jsem si myslela,že některá z Vás vynalezla opravdu převratný recept na lístkové těsto bez zdlouhavé práce a hlavně s daleko menším množstvím tuku. Uvedené ingredience mi byly divné, ale pustila jsem se do toho.Není to špatné, ale není to těsto ani lístkové,ani tažené a ani plundrované.Prostě od každého trochu a dalo by se to nazvat jako těsto křehké.Pak je ovšem zbytečné několikanásobné překládání a jde skutečně o dobré těsto složené ze tří receptů, které však v žádném případě nelístkuje, tak, jak to uvádí Klára,když říká, že je to KLASICKÉ domácí těsto LÍSTKOVÉ.Je dobré, jen o dost mastnější než tažené, ale pokud by některá chtěla opravdové, které lístkuje, tak tohle to rozhodně není. :-*

  • Klára K. | 27. 2. 2011 09:26

    Toto je klasické domáce lístkové cesto. Ja doňho nedávam Heru, ale sádlo, aby bolo lístkové, treba ho aspoň tri krát za sebou po 15-20 minutách rozválkať a zložiť do kocky. Cesto sa dá zmraziť a po volnom rozmrazení použiť ako čerstvé. Môžem ho len doporučiť.

  • Islapakova | 27. 2. 2011 09:07

    Nevím jak jste ho měla tvrdé, já koláčky přejela máslem+rum+vanilka. Pravda těsto je po upečení tvrdší než z kynutého těsta.

  • koncza
    koncza | 20. 2. 2011 20:38

    Vyzkoušela jsem. Tak chuťově bylo dobré ale jinak po upečení bylo docela tvrdý, co sem udělala špatně? :-\

  • Islapakova | 13. 2. 2011 16:36

    S těstem se dobře pracuje, je tažné a vlačné. Dělala jsem tvarohové koláčky, jdou dělat skutečně malé kousky.Do hodiny nebyl ani jeden. Budu dělat.

  • Simča S.
    Simča S. | 24. 1. 2011 10:49

    Těší mne, že vám těsto vyhovuje, také ho mám skoro pořád v lednici, Vydrží tam klidně i týden.

  • Kristyna N. | 24. 1. 2011 09:13

    Opravdu moc dobré těsto. Listové už kupovat nebudu :)

  • Ivet | 22. 11. 2010 13:09

    Super. Těsto se povedlo. Chutná všem víc než listové, je křupavé, nedrolí se a vydrží déle čerstvé. DOporučuji a děkuji za výborný recept. 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Horká voda Ocet Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Celerové placičky

Celerové placičky

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Kávový korpus

Kávový korpus

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Salát Caprese

Salát Caprese

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
24
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
21
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
19
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Obrácený koláč s nektarinkami
Obrácený koláč s nektarinkami
Obyčejný chléb se zrníčky
Obyčejný chléb se zrníčky
Ocet z růží
Ocet z růží
odlehčené skořicové lívance
odlehčené skořicové lívance
Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
Ohavečské košíčky
Ohavečské košíčky
  • Recepty.cz
  • Octové těsto místo listového
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact