Připravte si sadu tří ochucených solí, které můžete následně uplatnit při přípravě masa či jiných pokrmů. Krásně voňavá bylinková sůl, pikantní chilli varianta či nevšední houbová - všechny dodají jídlům parádní chuť.
Bylinková sůl
1. Nadrobno nasekané bylinky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Usušte při teplotě 80 °C, asi 20 minut.
2. Bylinky a limetovou kůru smíchejte s třetinou soli a nasypte do skleniček.
2
Chilli sůl
1. Papričky nasekejte najemno a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
2. Usušte při teplotě 80 °C, asi 30 minut. Poté smíchejte s třetinou soli a sladkou paprikou a nasypte do skleničky.
Houbová sůl
1. Houby rozdrťte v hmoždíři nebo rozsekejte v mixéru, promíchejte s citronovou kůrou, kurkumou a zbylou solí.
2. Hotovou směs nasypte do skleničky.