• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Ochucené soli
Napište svůj komentář k receptu

Ochucené soli

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ochucené soli
Ochucené soli
Ochucené soli
Ochucené soli
Ochucené soli
Ochucené soli
4fotografie
Nahrát fotku
 

Připravte si sadu tří ochucených solí, které můžete následně uplatnit při přípravě masa či jiných pokrmů. Krásně voňavá bylinková sůl, pikantní chilli varianta či nevšední houbová - všechny dodají jídlům parádní chuť.

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg hrubá sůl
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 2
      ks limetková kůra jemně nastrouhaná ze 2 limetek
    • 3
      ks chilli papričky
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 100
      g sušené houby
    • 2
      ks citronová kůra jemně nastrouhaná ze 2 citronů
    • 1
      lžička kurkuma

Postup přípravy receptu

1
Bylinková sůl 1. Nadrobno nasekané bylinky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Usušte při teplotě 80 °C, asi 20 minut. 2. Bylinky a limetovou kůru smíchejte s třetinou soli a nasypte do skleniček.
2
Chilli sůl 1. Papričky nasekejte najemno a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. 2. Usušte při teplotě 80 °C, asi 30 minut. Poté smíchejte s třetinou soli a sladkou paprikou a nasypte do skleničky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Houbová sůl 1. Houby rozdrťte v hmoždíři nebo rozsekejte v mixéru, promíchejte s citronovou kůrou, kurkumou a zbylou solí. 2. Hotovou směs nasypte do skleničky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Omáčka chimichurri ke grilovanému masu

Omáčka chimichurri ke grilovanému masu

Zelená kari pasta

Zelená kari pasta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD
Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Citronová kůra Hrubá sůl Kurkuma Limetková kůra Mletá sladká paprika Rozmarýn Sušené houby Tymián

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

39
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Máslové řízky
Máslové řízky
28
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Další doporučené recepty:

Ochucené housky
Ochucené housky
Ochucené kuličky z kozího sýra
Ochucené kuličky z kozího sýra
Ochucené majonézy
Ochucené majonézy
Okoun na másle a kmínu
Okoun na másle a kmínu
Okoun po italsku
Okoun po italsku
Okoun se salátem ve středomořském stylu
Okoun se salátem ve středomořském stylu
  • Recepty.cz
  • Ochucené soli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact