• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Obyčejný zrníčkový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný zrníčkový chléb

autor: Ivanice
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný zrníčkový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl zarovnané
    • 2
      lžička cukr zarovnané
    • 400
      g hladká mouka polosvětlá T650 nebo světlá
    • 100
      g celozrnná pšeničná mouka případně špaldová
    • 100
      g žitná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžíce otruby pšeničné otruby nebo klíčky
    • 2
      lžíce semínka slunečnice, dýně
    • 2
      lžička kmín drcený nebo celý

Postup přípravy receptu

1
Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou předvolbu (pravidelně připravuji večer a ráno vstáváme do voňavé kuchyně). Ještě se nestalo, že by se nepovedl, chutná i zkušeným domácím pekařům chleba.
2
Mouku neodvažuji, používám odměrku - stupnici pro hladkou mouku v pořadí hladká, pšeničná, žitná a vsypu najednou do vody, poklepem na odměrku kontroluji množství jednotlivých druhů, aby sa každý druh pěkně setřásl.
3
Poznámka: Může se přidat lněná semínka (nemusí být)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 17. 2. 2009 08:40

    Stejný recept viz http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMORJRKML5&id_kategorie=JNLQMMI3 od paní Bednářové

  • Magdalena Vancisinová | 27. 8. 2008 08:20

    Ďakujem za odpoveď, vyzkúšam a napíšem,ako to dopadlo.

  • Tereza J. | 21. 8. 2008 07:33

    Magdalenka, keď použijete do chleba celozrnnú alebo grahamovú múku, bude hutnejší. Čím viac celozrnnej múky, tým je chlebík hutnejší . Ak chcete chlieb nadýchaný, robte len z pšeničnej múky.

  • Magdalena Vancisinová | 21. 8. 2008 06:32

    Zkoušela jsem upéct přesně podle receptu,ale výsledek nebyl takový, jaký bych očekávala.Chuťově dobrý,ale moc tuhý,hutný a to nemáme rádi.Poraďte.jak to udělat,aby chlebík byl nadýchaný,měkoučký.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr Hladká mouka Kmín Ocet Otruby Semínka Sůl Sušené droždí Voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Perníčky V.

Perníčky V.

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

104
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
47
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
44
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
34
Makovník, Makovec
Makovník, Makovec
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Obyčejný zrníčkový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact