• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Obyčejný zrníčkový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný zrníčkový chléb

autor: Ivanice
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný zrníčkový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl zarovnané
    • 2
      lžička cukr zarovnané
    • 400
      g hladká mouka polosvětlá T650 nebo světlá
    • 100
      g celozrnná pšeničná mouka případně špaldová
    • 100
      g žitná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžíce otruby pšeničné otruby nebo klíčky
    • 2
      lžíce semínka slunečnice, dýně
    • 2
      lžička kmín drcený nebo celý

Postup přípravy receptu

1
Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou předvolbu (pravidelně připravuji večer a ráno vstáváme do voňavé kuchyně). Ještě se nestalo, že by se nepovedl, chutná i zkušeným domácím pekařům chleba.
2
Mouku neodvažuji, používám odměrku - stupnici pro hladkou mouku v pořadí hladká, pšeničná, žitná a vsypu najednou do vody, poklepem na odměrku kontroluji množství jednotlivých druhů, aby sa každý druh pěkně setřásl.
3
Poznámka: Může se přidat lněná semínka (nemusí být)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 17. 2. 2009 08:40

    Stejný recept viz http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMORJRKML5&id_kategorie=JNLQMMI3 od paní Bednářové

  • Magdalena Vancisinová | 27. 8. 2008 08:20

    Ďakujem za odpoveď, vyzkúšam a napíšem,ako to dopadlo.

  • Tereza J. | 21. 8. 2008 07:33

    Magdalenka, keď použijete do chleba celozrnnú alebo grahamovú múku, bude hutnejší. Čím viac celozrnnej múky, tým je chlebík hutnejší . Ak chcete chlieb nadýchaný, robte len z pšeničnej múky.

  • Magdalena Vancisinová | 21. 8. 2008 06:32

    Zkoušela jsem upéct přesně podle receptu,ale výsledek nebyl takový, jaký bych očekávala.Chuťově dobrý,ale moc tuhý,hutný a to nemáme rádi.Poraďte.jak to udělat,aby chlebík byl nadýchaný,měkoučký.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr Hladká mouka Kmín Ocet Otruby Semínka Sůl Sušené droždí Voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

98
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
96
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
71
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
71
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
69
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rychlo hotel z vily Gotta! Za 35 000 Kč na noc

Rychlo hotel z vily Gotta! Za 35 000 Kč na noc

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Obyčejný zrníčkový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact