• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Obyčejný piškotový dort
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný piškotový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný piškotový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      ks vejce větší nebo 5 menších
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 160
      g hrubá mouka
    • citronová kůra
    • 1
      hrst mleté vlašské ořechy nebo 2
    • 4
      lžíce horká voda
  • Krém
    • 200
      g máslo 160-200
    • 50
      g hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      dl mléko 3-4
  • Na dohotovení
    • káva může být rozpustná, já dávám raději zrnkovou i s trochou sedliny
    • hnědý rum nebo Likér

Postup přípravy receptu

1
Bílky našlehám se špetkou soli (jdou lépe šlehat), přidám část cukru. Žloutky našlehám se zbylým cukrem a horkou vodou. Opatrně smíchám se sněhem a přidám sypké části. Ořechy nemusí být, ale s nimi je to lepší. Žádný prášek do pečiva! Dort upeču v předehřáté troubě.
2
Formu vymazávám raději dvakrát (viz. Diskuze) nebo dávám na dno papír. Lepší je upéci ho alespoň půl dne předem, lépe se krájí.
3
Uvařím pudinkovo-moučnou kaši, prošlehám ji s částí cukru, se zbylým cukrem našlehám tuky a opatrně smíchám (vše dělám ručním šlehačem). Část krému lze ochutit kakaem nebo rozehřátou čokoládou nebo obojím.
4
Dort rozkrojím na díly, které silně prokapu rumem a kávou (především prostřední díly). Složím dohromady a lehce zatížím (například prkénkem) aby se "srovnal". Pak ho nechám ztuhnout v lednici.
5
Poté dozdobím strany, které pomažu krémem a obalím je v nastrouhaných oříšcích, a samozřejmě vrch. Čokoládovou polevu většinou nedávám, maximálně z ní udělám na povrchu pár stříkanců.To je vše.
6
Dort dělám alespoň den předem, než se bude konzumovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luboš | 29. 3. 2011 17:38

    Dobrý recept! Jen jsem neodhadl ten objem. takže mám trošku šišounka :-)) !!!

  • Di | 31. 8. 2006 09:45

    To není podobný recept Pavlo. V tom mém převažují sypké suroviny, ten druhý jich má naopak minimum. Na piškotový dort je potřeba troubu trochu předehřát (stupně nedokážu odhadnout, moje trouba je neuvádí, ale péci mírně, aby se korpus propekl (tenký plát se naopak peče rychle, aby se nevysušil). Dort je upečený, když se Vám prst neboří do těsta a těsto je pružné. Nebo když vbodnete špejli, která zůstane po vytažení čistá. Trvá to asiu půl až třičtvrtě hodiny. Záleží na troubě.

  • Pavla Tyrolerova | 1. 8. 2006 19:11

    Podobny recept na piskotovy dort je rovnez uveden pod hlavickou 1,2,3-nejlepsi dort. V tom receptu se uvadi pomer vajec, mouky a cukru, takze si jej kazdy muze uzpusobit podle toho jak velky dort chce udelat (kolik vajec chce pouzit). Velmi bych ocenila kdyby byla u receptu uvedena teplota trouby a delka peceni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Chlazení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Hnědý rum Horká voda Hrubá mouka Káva Máslo Mléko Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Volské topinky

Volské topinky

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

61
Havajská řepa
Havajská řepa
24
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
21
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Toskánská polévka
Toskánská polévka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Obyčejný piškotový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact