• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb se zrníčky
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný chléb se zrníčky

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný chléb se zrníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      dl voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl
    • 2
      lžička cukr
    • 400
      g hladká mouka pšeničná
    • 100
      g celozrnná mouka žitná
    • 100
      g špaldová mouka celozrnná
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      lžíce semínka dýňová a slunečnicová
    • 1
      lžíce otruby pšeničné
    • 1
      lžička droždí sušené

Postup přípravy receptu

1
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Mouku špaldovou lze nahradit pšeničnou moukou celozrnnou, pšeničné otruby nejsou povinné (ovšem chléb je po nich jemnější), semínka můžeme namíchat i v jiných poměrech dle své chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristyna N. | 27. 3. 2011 17:16

    Jsem teprve začátečník s pekárnou, ale tenhle chlebík se vážně povedl. Jeden z mála, který se nepropadl :-)

  • Martina Hanáčková | 8. 9. 2009 11:53

    Když jsem si před dvěmi léty kupovala pekárnu, tak byl tento chleba mezi prvními, které jsem zkoušela a peču jej dodnes. Mám ho nejraději. I kvůli těm semínkám :-). Zkoušela jsem i obměny.Místo špaldové mouky dávám celozrnnou pšeničnou a posledně jsem ubrala 100 g hl. mouky a pekla ze 150 g celozrnné pšeničné a 150 g celozrnné žitné. Jo a dávám 1 1/2 balíčku sušeného droždí. Tento chleba se vždy povedy a díky semínkám je sytý.

  • Magda | 12. 3. 2008 09:53

    Tento chleba patří zatím mezi naše nejoblíbenější chleby.

  • Margita Polešenská | 6. 2. 2008 12:06

    Včera som piekla, ale nebol chlieb podľa mojich predstáv až tak úžasný. Pani Danuše všetky Vaše recepty na chlebík postupne robím, sú veľmi chutné. Tento hneď od začiatku sa mi nezdal, pretože sa mi cesto chytalo po bokoch a na jednom mieste sa točilo. Neviem, kde by som robila chybu, ale som rozmýšľala, nejde tam aj aspoň 1 lyžička oleja? Chlieb bol tiež na povrchu dosť bledý, hoci som pridala 10 minút na pečenie.

  • Tereza J. | 6. 1. 2008 09:33

    Tento chlebík som včera upiekla ako vzorku, išli sme k sestre na návštevu. Len namiesto celozrnej múky som dala múku ovsenú, ale chlebík bol výborný. Švagor nafotil, skôr nemohol jesť, takže fotku pošlem:))) A ešte jedničečka:)))

  • Maruš | 5. 3. 2007 12:53

    Dýňová i slunečnicová semínka dostanou koupit už vyloupaná,můžete je používat bez dalších úprav.Kupuju ve zdravé výživě,jsou k dostání i v různých marketech.

  • Katka Altmanová | 5. 3. 2007 12:48

    Olino-určitě!! Já kupuji vše vyloupané.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 3. 2007 12:26

    Olino, semínka se prodávají už vyloupaná, zkuste se popídit. Slunečnici loupat ručně bych teda nechtěla...

  • Olina | 4. 3. 2007 21:59

    Prosim o radu zda semena slunečnicová a dýňová předem vyloupat.Díky Olina

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Ocet Otruby Semínka Špaldová mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Lívance II.

Lívance II.

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

69
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
24
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
23
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
22
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Obrácený jablečný koláč
Obrácený jablečný koláč
Obrácený koláč s ananasem
Obrácený koláč s ananasem
Obrácený koláč s nektarinkami
Obrácený koláč s nektarinkami
Ocet z růží
Ocet z růží
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
odlehčené skořicové lívance
odlehčené skořicové lívance
  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb se zrníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact