• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný chléb II.

autor: Janaku
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka
    • 250
      g mouka Žitná chlebová
    • 120
      g polohrubá mouka Pšeničná
    • 450
      ml voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce kmín
    • 0,50
      balíček kvásek Sušený
    • 0,50
      lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

1
Ve vlažné vodě rozmícháme sušený kvásek a vlijeme do formy pekárny. Přidáme ocet, mouky, kmín a sůl. Navrch dáme sušené droždí. Pekárnu nastavíme na program klasik, tmavá kůrka, velikost 2.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kubáčková | 20. 5. 2008 12:53

    Sušený kvásek kupuji v DM drogerii, stojí okolo 13Kč a vystačí na 2 chleby. Moc často ho nemívají, je v oranžovém sáčku.

  • Tereza J. | 20. 5. 2008 10:23

    Pán František, zdĺhavejšie to síce je, ale prácne nie. Recept som už poslala.

  • František Brusák | 20. 5. 2008 08:23

    Oprava:http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4366

  • František Brusák | 20. 5. 2008 08:22

    Kvásek prodávají sušený ale cenově nic moc a kvalitou to samé.Doma ho dělat je dost pracné a zdlouhavé najdete ho na stránce:ttp://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4366 ale v některých obchodech s pečivem ho prodávají nebo Vám ho od pekařů objednají.

  • Tereza J. | 19. 5. 2008 17:37

    Neviem, či je tu recept na chlebový kvások. Idem pozrieť, ak nie je, tak recept vložím a môžete si ho urobiť doma.

  • Marcela Vrabcová | 19. 5. 2008 14:16

    Mišo, kvasek ale není to stejné co droždí.... viděla jsem ho prodávat ve zdravé výživě v Brně

  • Míša Schenková | 19. 5. 2008 11:17

    Je V sáčku podobném prášku do pečiva...

  • Míša Schenková | 19. 5. 2008 11:16

    Sušené droždí koupíte normálně v potravinách, já ho kupuji v Plusu nebo v Jednotě.Míša

  • Libka Šustalová | 19. 5. 2008 10:45

    Poraďte, prosím, kde kupujete sušený kvásek.Dík

  • Renata Marcínová | 17. 5. 2008 11:06

    Jano, jsem úplná začátečnice v pečení, pekárnu jsem dostala v březnu k narozeninám. Poraďte, kde seženu sušený kvásek, ostatní ingredienci mám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Kvásek Mouka Ocet Polohrubá mouka Pšeničná chlebová mouka Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

Medová žebra

Medová žebra

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

541
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
195
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
31
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
27
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…
21
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact