Ve vlažné vodě rozmícháme sušený kvásek a vlijeme do formy pekárny. Přidáme ocet, mouky, kmín a sůl. Navrch dáme sušené droždí. Pekárnu nastavíme na program klasik, tmavá kůrka, velikost 2.
Kvásek prodávají sušený ale cenově nic moc a kvalitou to samé.Doma ho dělat je dost pracné a zdlouhavé najdete ho na stránce:ttp://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4366 ale v některých obchodech s pečivem ho prodávají nebo Vám ho od pekařů objednají.
Tereza J.
|19. 5. 2008 17:37
Neviem, či je tu recept na chlebový kvások. Idem pozrieť, ak nie je, tak recept vložím a môžete si ho urobiť doma.
Marcela Vrabcová
|19. 5. 2008 14:16
Mišo, kvasek ale není to stejné co droždí.... viděla jsem ho prodávat ve zdravé výživě v Brně
Míša Schenková
|19. 5. 2008 11:17
Je V sáčku podobném prášku do pečiva...
Míša Schenková
|19. 5. 2008 11:16
Sušené droždí koupíte normálně v potravinách, já ho kupuji v Plusu nebo v Jednotě.Míša
Libka Šustalová
|19. 5. 2008 10:45
Poraďte, prosím, kde kupujete sušený kvásek.Dík
Renata Marcínová
|17. 5. 2008 11:06
Jano, jsem úplná začátečnice v pečení, pekárnu jsem dostala v březnu k narozeninám. Poraďte, kde seženu sušený kvásek, ostatní ingredienci mám.