• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 375
      ml voda
    • 0,50
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 5
      g droždí
    • 150
      g mouka Žitná - chlebová
    • 375
      g hladká mouka pšeničná
    • 1
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Suroviny vložit do pekárny v uvedeném pořadí. Do mouky vyhloubit malý důlek a do něj vsypat kvasnice, zvolit velikost 1, program KLASIK.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • travitzka | 19. 2. 2012 21:25

    moc dobrý chlebík...

  • Vlasta Novák | 13. 2. 2012 09:49

    Dobrý den, opraveno. Díky za info

  • travitzka | 12. 2. 2012 20:57

    dobrý den, míry u octa a soli jsou lžíce nebo malá lžička? děkuji...

  • Martina Hanáčková | 16. 9. 2009 20:17

    Dnes jsem tento chleba vyzkoušela a je opravdu dobrý. Za ty dva roky, co mám pekárnu, jsem už vyzkoušela spoustu chlebů, ale tento je první, který chutná stejně jako kupovaný. Dávám za 1 :-).

  • Alena Uldrychova | 27. 1. 2009 22:19

    Výborný chléb. Krásně vykynul, byl nadýchaný s křupavou kůrkou. Pekla jsem v Moulinex Home Bread, přesně podle receptu. Pouze mám osvědčené, že droždí zamíchám do největší dávky mouky a dávám do nádoby jako poslední.

  • Di - | 12. 1. 2009 15:47

    A taky v Albertu (celozrnná).

  • iva stockingerova | 12. 1. 2009 11:39

    Sylvo,žitná mouka se dá např. koupit v hypermarketu Globus.

  • Sylva P. | 12. 1. 2009 09:45

    Žitná mouka se dá koupit v obchoďácích nebo musím do zdravé výživy? Díky

  • Věra Czudková | 20. 1. 2008 17:25

    Paní Maruško,chtělo to méně vody a toho droždí jsem dala 3g.Je krásný,nadýchaný.Včera jsem jeden pekla kamarádce.Mockrát děkuji za radu!

  • Máří | 13. 1. 2008 15:21

    Paní Věro, dejte pouze 350 ml vody a 2 g sušeného droždí (malá odměrka k pekárně). Háky vytáhněte hned po posledním hnětení.

  • Věra Czudková | 12. 1. 2008 20:15

    Paní Maruško,všechny ingredience odměřuju přesně a vážím na digitální váze.Chleba je vynikající,ale vždycky po posledním kynutí a zahájení pečení mi střed klesne.A to už radši ani navytahuju metly.Fakt nevím,zkusím ubrat vody.

  • Maruš | 6. 1. 2008 15:19

    Paní Věrko,jak píše už paní Terezka,při posledním kynutí a pečení se už nesmí otevřít víko.A jinak všeobecně se střed propadá,pokud je moc droždí,nebo tekutiny.Z těsta se má vytvořit tužší,nelepivá koule.Pokud ji nemám,tak vždy ke konci hnětení přidávám trochu mouky.A droždí dávkuju přesně,nepřidávám.

  • Tereza J. | 6. 1. 2008 12:39

    Neotvorila ste pekáreň ?

  • Lenka Zavřelová | 6. 1. 2008 12:16

    Včera jsme upekli, konečně se nám po delší době podařil dobrý chleba. Nahoře nebyl tak vypouklí jako na fotce, spíš rovný, ale jinak skvělý, výborný, dnes budem opakovat. Dávám velkou 1 a děkujem!!!

  • Věra Czudková | 6. 1. 2008 11:27

    Nevím co jsem udělala špatně,ale po posledním kynutí se mi střed chleba propadl?Voní krásně,ale jestli bude k jídlu?

  • Lenka Karkulka | 27. 10. 2007 15:27

    Dávám 1*. Moooc dobrý chlebíček. Poprvé jsem pokoušela udělat chleba s vlastním mícháním surovin ( a né jen kupovaná směs). Mooc dobrý začátek. Už se těším co udělám dalšího.

  • Lenka Karkulka | 27. 10. 2007 15:22

    Je to můj první pokus upéct chleba (když nepočítám chleby, které jsou k dostání...jen nasypat do pekárny). A je tedy absolutně skvělý. A není nic lepšího než když dorazíte domů a tam vás přivítá vůně právě pečeného chleba.

  • Katka Altmanová | 5. 3. 2007 12:53

    Mají sušený kvásel v drogerii DM. Jak tam mají bio výrobky. Nezkoušela jsem ho, teď zkouším poprvé dělat opravdový-jsem zvědavá jak to dopadne. V tom DMku mají i koření do chleba-sáček se směsí a i nějaké směsi k pečení-ale nemám s nima zkušenost

  • Květoslava B. | 4. 3. 2007 19:59

    Díky,hned jak budu mít cestu do města se tam mrknu.Teď pro změnu mě zajímá, kde se dá koupit sušený kvásek.Ta pekárna se stává nejoblíbenějším přístrojem, maká i 2x denně.

  • possum * | 3. 3. 2007 12:32

    Kveto, hodne veci se da sehnat v Herbe v Olomouci na Dolnim Namesti. (Pod podloubim.)

  • Květoslava B. | 2. 3. 2007 15:29

    Děkuji za rady, mouky už mám obě, v Olomouci jsem objevila 3 prodejny Penam.

  • Maruš | 1. 3. 2007 14:57

    Paní Květoslavo,žitnou chlebovou mouku taky kupuju v Tescu.S pšeničnou chlebovou je to horší.Někdo ji kupuje přímo ve mlýně,někde ji prodají v pekárně.Na Moravě jsou obě nyní k sehnání v prodejnách Penam.Síť prodejen najdete na www.penam.cz Taky je tam sortiment.

  • Jaroslava Oumarová | 1. 3. 2007 13:54

    Žitnou chlebovou mouku mají v Tescu a možná i Kufland, ale to si nejsem jistá. Místo chlebové klidně dejte i grahamovou nebo žitnou celozrnnou.

  • Květoslava B. | 1. 3. 2007 13:29

    Tak jsem si nechala k narozeninám darovat pekárnu.Tento chlebík jsem vyzkoušela jako jeden z prvních a je dobroučký.Jen prosím o radu, kde dostanu koupit chlebovou mouku?V supermarketech jsem nenašla,prodejna se zdravou výživou ji taky nemá.

  • Katka Maršálková | 27. 2. 2007 09:56

    Tak já jsem si tenhle recept vybrala jako svojí premiéru, zdál se mi jednoduchý a na suroviny nenáročný, protože jsem nechtěla zbytečně plýtvat surovinami jako třeba sýr, česnek, slanina atd. A na to, že jsem dělala chleba vůbec poprvé se nádherně povedl a je moc dobrý - chutná trochu jako šumava. Takže díky za recept a jdu zkoušet další a další. Vypadá to, že budeme jíst pořád jenom chleba... :o)

  • D K | 21. 9. 2006 19:43

    Dnes jsem upekla a už je skoro pryč. Je opravdu dobrý.Dávám 1

  • Libuše | 14. 9. 2006 23:17

    Dávám mu za 1.

  • Libuše | 14. 9. 2006 23:02

    CHlebík je opravdu výborný dřív se mi častokrát nepovedl ale od doby co ho peču podle tohoto receptu tak nemám problém .Vážbě super.

  • Anonym | 7. 9. 2006 15:20

    Příčina, proč se chleba propadl, je podle mě jen jedna - moc droždí. Dejte jen 1 kávovou lžičku - u pekárny je na to malá odměrka a určitě bude dobrý.

  • Anonym | 6. 9. 2006 21:23

    Prosím o radu, jakou tu hladkou mouku používáte? Díky

  • Iva Hoffmanová | 6. 9. 2006 08:55

    Včera jsem upekla a dnes je jen patička. Je úžasný a i nenáročný na ingredience.

  • Danuše Bednářová | 28. 8. 2006 16:03

    Příčin může být více, mezi nejčastější patří nevhodné množství tekutiny či velké množství droždí. Ale myslím si, že k tomuto receptu tato debata nepatří (spíš by to bylo vhodné téma do diskusního fóra). Tenhle chlebík je výborný.

  • Libuše | 28. 8. 2006 14:04

    Poradí mu někdo proč mi skoro pokaždé propadne skoro hotový těsto a když se náhodou nepropadsne tak je chleba strašně nizký?Budu ráda když mi někdo poradí.Děkuji.

  • Dagmar Štemberková | 19. 8. 2006 15:39

    Tak už jsem vyzkoušela dva chleby z vašich receptů a musím říct, že tenhle je úžasně jednoduchý a výsledek nemá chybu, konzistence, chuť no super doporučuji.

  • Táňa Urbánková | 20. 7. 2006 00:44

    Vynikající! Je to zatím nejlepší chleba, jaký jsem kdy v domácí pekárně dělala.

  • máma | 23. 5. 2006 12:49

    Je to fakt výborné!!! Doporučiji.Máma

  • Pavlína | 9. 5. 2006 01:11

    Tenhle chleba je úplně skvělý. Chutná nejen teplý, ale i druhý den. Teda pokud zbude :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mouka Ocet Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

České kuře pečené

České kuře pečené

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

62
Pomazánka z tvarůžků
Pomazánka z tvarůžků
41
Jablíčka v pivním županu
Jablíčka v pivním županu
29
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Utopenci z vajec
Utopenci z vajec

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 3+1 rodiny Donutilových! Komik se předvedl v roli dědečka

3+1 rodiny Donutilových! Komik se předvedl v roli dědečka

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact