• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obyč štrůdl velmi zvláštně
Napište svůj komentář k receptu

Obyč štrůdl velmi zvláštně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyč štrůdl velmi zvláštně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • jablka
    • skořicový cukr
    • moučkový cukr
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Rozválíme těsto, naplníme pokrájenými jablky (nesmí se strouhat!) , případně přidáme tak jak jsme zvyklí rozinky, ořechy atd. jen nesladíme. Zabalíme pevně závin a trochu ho přimáčkneme. Pak ho ještě syrový nakrájíme na proužky tak 2-3 cm.
2
Každý proužek z obou řezných stran obalíme (jako řízek) v promíchaném skořicovém + obyčejném cukru (máme-li raději více sladké, přidáme moučkový cukr). Chce to trochu šikovnosti. Odřízněte patku, obtiskněte do cukru a postavte na plech, pak si cukr nasypte na papír, přiložte ho těsně k závinu, uřízněte jeden kousek, obtiskněte atd.
3
Na plechu z toho složíme znovu štrůdl, ale tak, aby mezi jednolivými kousky byla alespoň 2 cm mezera. Pečeme klasicky jako listové těsto, tj. do rozpálené trouby na 200 °C asi 8 minut, pak zmírníme na 150 °C a bez otevírání trouby dalších asi 10 min., než těsto zbarví do světlehněda.
4
Těsto hezky lístkuje, když na dno trouby dáme do hrnečku trochu vody. Při pečení cukr na řezných stranách trochu zkaramelizuje a obyč štrůdl má mnohem lepší chuť. Možná to vykládám moc podrobně, ale není to jednoduché, ty jednotlivé porce obalit. Jablka nebo rozinky z toho vypadávají, ale není problém je tam znovu nandat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena K. | 5. 1. 2008 19:26

    Helenko,je to srozumitelné a musí to být dobré.Ráda vyzkouším

  • Hela - | 30. 9. 2007 09:32

    Snažila jsem se to napsat asi moc polopaticky. Prostě je nutné, aby řezné strany (nikoli těsto) byly obalené v cukru. Štáva z jablek + teplo+cukr vytvoří karamel. Kdybych tam napsala: ukrojený kousek obalte v cukru, tak než byste ho donesli na talíř, ve kterém máte cukr na obalení, tak máte v ruce proužek těsta a hrst jablek. Když si cukr nasypete na papír a přiložíte těsně ke krájené šišce, rovnou vám ten plátek spadne do toho cukru a pak jde jen o to, obalit ho i na druhé straně. Ale to můžete vyřešit tím, že ho posypete, když už leží. A ty mezery při pečení jsou nutné k tomu, aby se žár při pečení dostal ke každému kousku ze všech stran.

  • binaba | 29. 9. 2007 17:23

    Taky jsem to nepochopila, to obtiskávání do cukru na papíře má být to obalování jako řízek ??, čili obtisknout z obou stran? A pak se to znovu sestaví do štrůdlu, jenže s mezerami ?

  • Jana Remková | 29. 9. 2007 15:31

    Určitě velice zajímavé,ale ani já jsem nepochopila to s tím obtiskováním,ale většinou použiji i svou fantazii,tak uvidíme,jak to dopadne.Jana

  • Jana Remková | 29. 9. 2007 15:31

    Určitě velice zajímavé,ale ani já jsem nepochopila to s tím obtiskováním,ale většinou použiji i svou fantazii,tak uvidíme,jak to dopadne.Jana

  • Lenka K. | 28. 9. 2007 15:16

    vypadá to zajímav, ale to s tím obtiskáváním do cukru a sypáním na papír jsem nepochopila...

  • petra milcova | 27. 9. 2007 08:47

    no to vypadá dost zajímavě,vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Moučkový cukr Skořicový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

217
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
141
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
26
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
25
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
19
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Obyč štrůdl velmi zvláštně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact