• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obyč štrůdl velmi zvláštně
Napište svůj komentář k receptu

Obyč štrůdl velmi zvláštně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyč štrůdl velmi zvláštně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • jablka
    • skořicový cukr
    • moučkový cukr
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Rozválíme těsto, naplníme pokrájenými jablky (nesmí se strouhat!) , případně přidáme tak jak jsme zvyklí rozinky, ořechy atd. jen nesladíme. Zabalíme pevně závin a trochu ho přimáčkneme. Pak ho ještě syrový nakrájíme na proužky tak 2-3 cm.
2
Každý proužek z obou řezných stran obalíme (jako řízek) v promíchaném skořicovém + obyčejném cukru (máme-li raději více sladké, přidáme moučkový cukr). Chce to trochu šikovnosti. Odřízněte patku, obtiskněte do cukru a postavte na plech, pak si cukr nasypte na papír, přiložte ho těsně k závinu, uřízněte jeden kousek, obtiskněte atd.
3
Na plechu z toho složíme znovu štrůdl, ale tak, aby mezi jednolivými kousky byla alespoň 2 cm mezera. Pečeme klasicky jako listové těsto, tj. do rozpálené trouby na 200 °C asi 8 minut, pak zmírníme na 150 °C a bez otevírání trouby dalších asi 10 min., než těsto zbarví do světlehněda.
4
Těsto hezky lístkuje, když na dno trouby dáme do hrnečku trochu vody. Při pečení cukr na řezných stranách trochu zkaramelizuje a obyč štrůdl má mnohem lepší chuť. Možná to vykládám moc podrobně, ale není to jednoduché, ty jednotlivé porce obalit. Jablka nebo rozinky z toho vypadávají, ale není problém je tam znovu nandat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena K. | 5. 1. 2008 19:26

    Helenko,je to srozumitelné a musí to být dobré.Ráda vyzkouším

  • Hela - | 30. 9. 2007 09:32

    Snažila jsem se to napsat asi moc polopaticky. Prostě je nutné, aby řezné strany (nikoli těsto) byly obalené v cukru. Štáva z jablek + teplo+cukr vytvoří karamel. Kdybych tam napsala: ukrojený kousek obalte v cukru, tak než byste ho donesli na talíř, ve kterém máte cukr na obalení, tak máte v ruce proužek těsta a hrst jablek. Když si cukr nasypete na papír a přiložíte těsně ke krájené šišce, rovnou vám ten plátek spadne do toho cukru a pak jde jen o to, obalit ho i na druhé straně. Ale to můžete vyřešit tím, že ho posypete, když už leží. A ty mezery při pečení jsou nutné k tomu, aby se žár při pečení dostal ke každému kousku ze všech stran.

  • binaba | 29. 9. 2007 17:23

    Taky jsem to nepochopila, to obtiskávání do cukru na papíře má být to obalování jako řízek ??, čili obtisknout z obou stran? A pak se to znovu sestaví do štrůdlu, jenže s mezerami ?

  • Jana Remková | 29. 9. 2007 15:31

    Určitě velice zajímavé,ale ani já jsem nepochopila to s tím obtiskováním,ale většinou použiji i svou fantazii,tak uvidíme,jak to dopadne.Jana

  • Jana Remková | 29. 9. 2007 15:31

    Určitě velice zajímavé,ale ani já jsem nepochopila to s tím obtiskováním,ale většinou použiji i svou fantazii,tak uvidíme,jak to dopadne.Jana

  • Lenka K. | 28. 9. 2007 15:16

    vypadá to zajímav, ale to s tím obtiskáváním do cukru a sypáním na papír jsem nepochopila...

  • petra milcova | 27. 9. 2007 08:47

    no to vypadá dost zajímavě,vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Moučkový cukr Skořicový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

72
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
48
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
38
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
37
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Obyč štrůdl velmi zvláštně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact