Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g cukru, k této směsi přidáme 1/3 piškotového těsta.
2
Jablka podusíme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nemusíme ho mazat). Na jablka rozetřeme makové těsto a na něj rozetřeme zbylý piškot.
3
Pečeme při 170 °C. Po upečení a vychladnutí koláč vyklopíme, opatrně odstraníme papír a jablka polejeme čokoládovou polevou.
4
Vypadá to trochu pracně, ale je to velmi chutný a vydatný koláč.
5
Pro hospodyňky, které se bojí cukru: patřím také mezi ně, nelekněte se toho množství, je to chuťově vyvážené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka G.
|25. 2. 2007 14:33
Naozaj je chutný, ale nabudúce dám do makového cesta 1/2 piškótového, lebo bolo veľmi husté a zle sa na jablká rozotieralo. A cukru som dala menej, dokopy asi 300g a stačilo to, len som jablká posypala ešte vanilkovým cukrom.
Helena Frýbová
|30. 11. 2006 16:28
Koláč je velmi chutný a výborně vypadá i na řezu.Chci dát 1 ale nedaří se.
Miroslava Severová
|27. 11. 2006 11:01
Mám máme moc rádi a tak se těším až vyzkouším . Zkuste někdy udělat normální makovec a před pečením dejte navrch strouh. jabka, nebo švestky - můžou být kompotované a navrch žmolenku. Je to také moc dobrý koláč.