• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Obrácený koláč
Napište svůj komentář k receptu

Obrácený koláč

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 28
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácený koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 60
      g cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • citronová šťáva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      kg jablka
    • skořice
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
2
Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou. Nakrájíme a oloupeme jablka, vyložíme jimi dno formy, posypeme skořicí a rozinkami. Na jablka nalijeme těsto a zvolna upečeme.
3
Po částečném vychladnutí vyklopíme z formy, jablka zůstanou na povrchu. Posypeme vanilkovým cukrem a po vychladnutí krájíme. Podáváme se šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený fíkový koláč

Obrácený fíkový koláč

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenka Kocmichová | 21. 7. 2010 21:28

    Tak nevím, tento moučník u nás nedošel výraznějšího uznání. Těsto se nám zdá příliš suché a hutné. Koláč nějak postrádá šmrnc. Prostě každý máme jiné chutě.

  • Luba | 4. 4. 2008 20:13

    vyzkoušejte s ananasem, to je lahoda!

  • Lenny | 4. 4. 2008 12:10

    Koláč je výborný a nízkokalorický, dala jsem místo jablek broskve a byl také skvělý.

  • ALENA ROSENKRANZOVÁ | 16. 3. 2008 16:38

    Tento recept znám dlouhá léta, jen po vychladnutí dávám pudinkový krém a zdobím čokoládou. Jsou vynikající.

  • Helena Imrýšková | 21. 4. 2007 09:29

    aha..co to přesně znamená pozvona pečeme????

  • Vlaďka | 22. 2. 2007 13:06

    Výborné! Ještě jsme si každý kousek na talířku přelili horkým pudinkem do hrníčku "sladký moment". Dietní chyba, ale stálo to za to :-)

  • XY | 1. 2. 2007 23:27

    Je to bez tuku a to je fajn, cukru tam také moc není

  • Nicole | 1. 2. 2007 19:05

    XY : Co je na tom dietního??????

  • Misa | 22. 1. 2007 14:15

    Kdyz to nebudu pect v dortove forme ale pouziju plech priblizne 27x40cm, staci jedna davka nebo mam dat vseho dvojnasobek? Diky za radu.

  • XY | 20. 1. 2007 21:09

    velmi lahodný a dietní, díky

  • veronika kalinová | 8. 1. 2007 13:30

    Koláč jsem dělala v sobotu a přidala jsem tam podle paní Jany šlehačku a puding.Koláč nám moc chutnal a pokud ho necháte uležet do druhého dne je o 100% lepší.díky za recept

  • lenča | 5. 1. 2007 17:08

    Nevím proč,ale koláč se mi po nějaké době(po vytahnutí z trouby) "propadl".Nevím,kde jsem udělala chybu.

  • SV | 4. 1. 2007 20:15

    Koláč je hotový raz dva a také tak rychle byl u nás snědený.Příště zkusím dát i pudink a uvidíme ....

  • Stanislava Novotná | 8. 10. 2005 19:57

    K tomuhle koláči se stále vracím, dobrý a dietní

  • Mirka.G. | 6. 10. 2005 22:08

    Tiež ho robievam, je velmi dobrý, ale robievam ho plech, jablká dám na papier na pečenie a keď je upečený, obrátim ho a stiahnem papier, polejem ho čokoládovou polevou. A medzi jablká a piškótové cesto sa môžu dať orechy, hrozienka - podľa chuti a podľa zásob v špajzi.

  • Alina | 15. 4. 2005 17:48

    Také jsem se nechala nalákat, dobré, lehoučké. Myslíte, že by to šlo i s jiným ovocem? Prosím poraďte

  • Lubor | 13. 4. 2005 21:02

    Fakt dobré, už jsem vyzkoušel

  • Evík | 13. 4. 2005 10:07

    Moc dobré.Upekla jsem včera a málem ho nenechali ani vychladnout :-)Děkuji za recept.Budu doporučovat.

  • Lubor s rodinkou | 12. 4. 2005 21:58

    Díky paní Janě z VM vyzkouším

  • Jana z VM | 11. 4. 2005 07:00

    Lituji, že jste nerozuměli - puding dám uvařený až nahoru na jablka, když je koláč hotový - já mu říkám obrácený dort, dělám jej ve formě od remosky (staršího data). Takže upeču ten dot, až zchladne dám na něj nahoru vrstvu pudingu - ne moc vysokou, jen tak pro zpestření chuti a nakonec rozetřu jednu ušlehanou šlehačku, povrch posypu nastrouhanou čokoládou. Je to lehounké, skoro se to nemusí kousat, ale je to hned pryč.

  • Lubor | 10. 4. 2005 19:56

    Janě z VM nerozumím. Na upečený koláč na jablka pudink? Nebo jak to myslela? Děkuji za odpověď

  • Jana z Ba | 8. 4. 2005 15:55

    Jana z VM - puding na jablká a až potom piškótové cesto , pochopila som to správne ?

  • Jana z VM | 8. 4. 2005 08:10

    Tento koláč dobře znám, dělám jej už léta. Piškotové těsto dělám jednodušeji - šlehám 4 bílky, postupně zašlehávám 4 lžíce krupicového cukru, lehce zalšehám 4 žloutky a nakonec zamíchám 4 lžíce přesáté polohrubé mouky (nebo hladké).Je to opravdu velice lehké, výborné a já jsem nahoru na jablka dala nedávno puding se šlehačkou a to je potom už zákusek a je tučnější.Ale vynikající !!

  • Monča | 6. 4. 2005 20:57

    Lešhoučké a šťavnaté, hned snězeno!! Musím opakovat!

  • Abies Alba | 5. 4. 2005 16:54

    Moc chutnal všem. Doporučuju, je to v podstatě piškotové těsto. Přidala jsem slunečnicová semínka místo ořechů - výsledek byl okamžitě snězený. :-)

  • Pilence | 4. 3. 2005 16:06

    Jablka snedli, tak jsem je nahradila broskvemi. Nejprve jsem se branila nalehani posypat je skorici a rozinkami, ale podlehla jsem... Vysledkem jsem byla prekvapena, vubec to neni spatne, ale pro me je klasika proste klasika. Pile

  • Anonym | 1. 3. 2005 19:59

    Marie M. má pravdu je to lehoučký šťavnatý moučníček

  • Marie Měrková | 27. 2. 2005 12:22

    Výborný koláč, podle odborníků na výživu je nejhorší kombinace cukru a tuku - to se hned ukládá tuk do zásoby na tělíčku:-)) Tenhle koláč tuto kombinaci nemá, proto je u nás oblíbený, a navíc je moc dobrý :-))

  • Kája | 15. 10. 2004 18:31

    Moc dobré, mezi jablka jsem dala sekané ořechy!

  • Vlastimila Vacková | 19. 8. 2004 22:36

    Souhlasím s Alicí, moc dobré a lehké

  • Alice | 29. 6. 2004 19:12

    Moc dobré, dietní, mažel je na dietě a po tomhle moučníku mu nic není a mohl by ho stále, doporučuji všem, kdo nemohou hodně sladké a tučné moučníky. Je to lahodné a jablka dají dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hrubá mouka Jablka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Poslední sledované recepty

235
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
23
Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zbojnická…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Obrácený koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact